Rengøringsmidler

Rengøring er en utrolig vigtig del af forarbejdet, inden du maler, eller på anden måde behandler overflader. En grundig og effektiv rengøring giver overfladen de bedste forudsætninger for god vedhæftning af den videre behandling og dermed, også en langt bedre holdbarhed. Smuds, snavs og fedt fjernes fra overfladen, så den fremstår, ren og klar til videre behandling. Samtidig giver en rengjort overfladen, også en pæn og ensartet overflade, i det færdige resultat af dit arbejde.

Om du skal bruge rengøringsmidler til hjemmet eller til udendørs brug, eller om du skal rengøre materialer som træ, metal, rustfrit stål, vægge eller lofter, kan du med sikkerhed finde de helt rette rengøringsartikler til formålet hos Flügger. Læs mere om rengøringsmidler til malerarbejdet her.

Produkttype
Produkttype
Overflade
Overflade

Rengøring indendørs

Til rengøring i hjemmet findes der mange forskellige produkter, du kan vælge imellem. Valget afhænger naturligvis af hvad du skal rengøre. Grundrens er dog den mest almene rengøringsprodukt, der har mange anvendelsesmuligheder og dermed kan bruges til mange forskellige typer opgaver. Grundrens fjerner effektivt smuds, snavs og fedt fra overfladen og efterlader den pæn og ren, så overfladen står klar til maling eller anden behandling.

Til nogle bestemte formål er grundrens ikke helt nok, og det kan derfor være en fordel at anvende et rengøringsmiddel, der specifikt er udviklet til netop det, du skal rengøre. Det kan eksempelvis være nikotinrens, som er særligt udviklet, til at fjerne forureninger fra nikotin og sod samtidig med, at smuds, snavs og fedt også fjernes fra overfladen.

Metalrens er også udviklet specifikt til rengøring af tilsmudsede metaloverflader inden videre behandling. Det samme gør sig gældende med kalkfjerner, der også er udviklet specifikt til netop rengøring af fjernelse af kalk på klinker og fliser på badeværelset, glas, håndvaske, vandhaner og brusekabinen. Det kan nemlig være svært at undgå kalkaflejringer, da kalk hurtigt sætter sig som grimme og genstridige belægninger.

Til rengøring indendørs kan du blandt andet anvende:

  • Grundrens
  • Nikotinrens
  • Metalrens
  • Kalkfjerner

Rengøring udendørs

Rengøringen er ikke kun forbeholdt overfladerne indendørs. Det gælder i særdeleshed også træværk, metal og facader udendørs. Træterrassen, husets facade samt andet træværk udsættes hele året rundt for skiftende vejrforhold. Om sommeren er solen med til at udtørre overfladen på træværket, hvor det om efteråret og vinterperioden i længere perioder udsættes for fugt og direkte vandpåvirkning.

Med tiden får overfladerne udendørs belægninger af smuds, snavs og alger, der bør fjernes med en god og grundig rengøring, så der ikke opstår skader. Med rengøring efterlades overfladerne igen rene og klar til videre beskyttende behandling.

Rengøringsmidler som terrasserens, facaderens og algefjerner er alle med til, at belægninger fjernes, så træværket eller facaden fremstår, ren og sund. Rengøringen hjælper også med til, at belægninger ikke lige så let sætter sig fast på overfladen, og ikke laver skader på træværket eller facaden. Det er dog vigtigt at give overfladen behandling med træbeskyttelse, maling eller anden type behandling efterfølgende. Det giver optimal beskyttelse og sørger blandt andet for at forlænge træværkets levetid.

Til rengøring udendørs kan du blandt andet anvende:

  • Terrasserens
  • Facaderens
  • Algefjerner

Fjern tapet og gammel maling med rengøring

Indenfor rengøring findes der også rengøringsmidler til afrensning af tapet, fjernelse af maling, rengøring af pensler samt håndrens.

Alle disse typer rengøringsmidler har også særlige egenskaber, der hjælper dig i dit arbejde med at rengøre overflader, så du kan gøre et godt forarbejde. Afrensning af tapet og fjernelse af maling, der hjælper dig med at fjerne genstridig gammel maling eller lak eller tapeter.

Afsluttende rengøring af malerværktøj

Udover et godt forarbejde med god rengøring for et flot og ensartet resultat er det også vigtigt med en god rengøring af dit malerværktøj efter renovering eller anden type arbejde. Det gælder især malerpensler og malerruller, der skal renses, efter de har været i brugt til maling, træbeskyttelse eller oliebehandling. Grundig rengøring med penselrens giver både pensler og malerruller en længere levetid, da penslens kvalitet opretholdes. Derudover er penselrens med til at gøre arbejdsprocessen med den afsluttende rengøring, nem og hurtig.