Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Metalmaling - Udendørs

Metal kan som alt andet i dit hjem eller udendørs trænge til at blive frisket lidt op. Det kan være radiatorer eller møbler indendørs eller en bænk og havesættet udendørs. Udover at friske malingen op giver du også overfladen et nyt beskyttende lag mod slitage, vind og vejr og sikrer dermed også en længere levetid for det, du skal male.
6 varer
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metalgrunder
Fra 189 kr.
Flügger Metal Pro - Vandig Metalplademaling
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Metal Pro 5 - Mat metalmaling
Fra 279 kr.
Viser 6 varer af 6

Hvad er metalmaling?

Metalmaling giver en yderst robust og hård overflade, og derfor kan noget metalmaling både bruges indendørs og udendørs. Metalmaling giver overfladen, en vejrbestandig overflade, og som samtidig sikrer overfladen mod vandpåvirkning.


Valg af metalmaling

Der findes forskellige typer af metalmaling, alt efter hvilke egenskaber, det metal og jern du skal behandle, har behov for. Når du skal vælge metalmaling, skal du derfor først og fremmest tage højde for hvilke rør du skal male.


Valg af farve og glans til metalmaling

Metalmaling findes i mange klassiske farver som hvid, sort og grå. Men ønsker du at friske dit metal op udendørs med en farve ud over de traditionelle, kan du også finde en farve til det. Du kan finde inspiration til valget af farve i vores farvekort eller online farvevælger. Skulle du være i tvivl om farven, kan du altid starte malerarbejdet med farveprøver.

Alt efter hvilken type metalmaling du vælger, findes metalmaling også i forskellige glans varianter. Her gælder reglen om, at jo højere en glans, du vælger, jo mere blank bliver overfladen. Det samme gør sig gældende i den anden ende af glans skalaen, hvor jo mere mat, en glans, du vælger jo mere mat, bliver det færdige resultat. Metalmaling findes i glans varianterne ultramat, halvmat, mat, halvblank, eller blank.


Hvornår trænger metal til ny maling?

Maling kan med tiden miste sin glans, hvilket også gør sig gældende for metalmaling. Derudover kan smuds, snavs, småskader og andet slitage få den malede overflade til at skalle af. Derfor er det vigtigt at vedligeholde de overflader, du har malet med metalmaling. På den måde undgår du at skulle reparere afskallede overflader eller områder med rust.


Sådan maler du med metalmaling

For et langtidsholbart og flot resultat er det som med alt malerarbejde, vigtigt med et grundigt forarbejde.

 • Start med at rense grundigt med metalrens, der fjerner smuds, fedt og snavs. Metalrens vil også hjælpe med at løsne rust og kalk. Efter rengøringen vaskes overfladen med rent vand.
 • Brug en spartel, skraber, eller stålbørste til at fjerne gammel, løs maling. Skulle der sidde maling, der ikke er til at fjerne, kan du slibe det af med sandpapir og på den måde gøre overfladen jævn. Husk at fjerne slibestøvet igen, så overfladen står ren og pæn.
 • Dæk de dele af, der ikke skal have metalmaling, så du undgår at skulle fjerne malerpletter efterfølgende.
 • Påfør også en grundmaling, så metalmalingen hæfter godt til overfladen. Det giver ikke bare en bedre holdbarhed, men giver også en flot ensartet overflade i det færdige resultat. Brug en grundmaling specielt udviklet til metal, så du sikrer, at underlaget også er beskyttet mod rust. Ved råt jern eller metal er det en god idé at grunde 2 gange inden dit videre malerarbejde.
 • Når du skal male med metalmaling, skal overfladen være helt tør efter grundmaling. Mal gerne to lag metalmaling, og lad det første lag tørre, før du går i gang med det næste. Er det råt jern eller metal, du skal male, skal du give overfladen 2-3 gange metalmaling.
 • Har du brugt malertape, så tag det af inden det sidste lag maling er helt tørt. Så undgår du at trække malingen af igen omkring tapen.

Det skal du bruge til maling af metal

 • Metalrens
 • Spartel
 • Skraber
 • Stålbørste
 • Sandpapir
 • Grundmaling
 • Metalmaling
 • Pensel
 • Malerrulle