Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Oliebaseret træbeskyttelse

Er du på udkig efter "den gode gammeldags" træbeskyttelse? Så er du landet det rigtige sted. Oliebaseret træbeskyttelse er den gammeldags træbeskyttelse, der er baseret på terpentin. Produkterne bliver gradvist udfaset, da oliebaserede produkter generelt udfases og erstattes af vandbaserede produkter - dette gælder selvfølgelig også træbeskyttelse. Hos Flügger arbejder vi hele tiden mod en grønnere fremtid, så produkterne i denne kategori udfases i løbet af de næste år. Husk at du altid kan bruge vandbaseret træbeskyttelse ovenpå oliebaseret, så du kan roligt skifte til vandbaseret allerede i dag, men du kan selvfølgelig også købe et af vores oliebaserede produkter, så længe lager haves. Læs mere om oliebaseret træbeskyttelse her.
5 varer
Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 509 kr.
Flügger Wood Oil Classic - Træolie
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Outlet
-89%
Restsalg - Flügger 04 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 30 kr.
Før 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Outlet
-75%
Restsalg - Flügger 06 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 160 kr.
Før 659 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 5 varer af 5

Oliebaseret træbeskyttelse - den gode gammeldags

Oliebaseret træbeskyttelse er nemt at påføre med pensel eller rulle. Det trænger ind i træet og giver det beskyttelse samt hydrering, hvilket bidrager til at bevare dine træoverflader over en længere periode.

Groft sagt, fås oliebaseret træbeskyttelse i to varianter - transparent eller dækkende. Du bør vælge typen af oliebaseret træbeskyttelse, alt efter hvilke personlige præferencer du har. Transparent oliebaseret træbeskyttelse har den fordel, at det fremhæver træets naturlige look, herunder dets årer og naturlige struktur, hvorimod dækkende træbeskyttelse skjuler åretegningerne og holder længere - fungerer ligesom en alm. maling.

Noget du bør være særligt opmærksom på når du arbejder med oliebaseret træbeskyttelse, er at du ikke må bruge oliebaseret træbeskyttelse, hvis din overflade er tidligere behandlet med vandbaseret træbeskyttelse. Dette skyldes, at oliebaseret træbeskyttelse bliver hård i overfladen, mens vandbaseret træbeskyttelse er blødere og dermed vil du risikere at overfladen krakelerer. Derfor bør du altid male vandbaseret træbeskyttelse ovenpå vandbaseret træbeskyttelse.

Oliebaseret træbeskyttelse - fra Wood Tex

Hos Flügger har vi masser af træbeskyttelse i høj kvalitet - vandbaseret som oliebaseret. Her på siden zoomer vi ind på et par af vores mest populære oliebaserede træbeskyttelser. Et produkt som er populært ved hver eneste sæsonstart for maling af udendørs træ er Flügger 04 Wood Tex Classic. Denne dækkende træbeskyttelse er en oliebaseret træbeskyttelse, som egner sig perfekt som færdigbehandling til træ.

Træbeskyttelsen beskytter effektivt mod fugt, vand, mug og skimmel. Du kan med fordel grunde med grundingsolien Flügger 01 Wood Tex Classic, før du påfører Flügger 04 Wood Tex Classic, hvilket vil give god vedhæftning og sikre et flot slutresultat. Ønsker du en transparent oliebaseret træbeskyttelse, bør du kaste blikket mod et produkt som Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic. Dette smarte produkt er udviklet i overensstemmelse med den funktionalitet, at du får grunder og træbeskyttelse i ét. Produktets holdbarhed er op til 4 år. Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic beskytter mod en række kendte syndere, der ofte tærer hårdt på udendørs træværk, nemlig fugt, vand, mug, skimmel og kraftige solstråler. Med denne pakkeløsning, slipper du for at købe grundingsolie og træbeskyttelse i to separate dele, og samtidig er det særdeles let at påføre.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Før du starter med at male dit træværk med oliebaseret træbeskyttelse, bør du sørge gøre et godt stykke forarbejde. Dette vil i længden sikre et både langtidsholdbart, slidstærkt og smukt resultat.

 • Gammelt og løstsiddende træbeskyttelse og træfibre fjernes fra overfladen. Brug grundrens og algefjerner omhyggeligt. Slib træet med sandpapir.
 • Skal du male ovenpå nyt træ, er det en god idé at anvende en grundingsolie. Dette vil sikre en optimal dybdebeskyttelse inden dit videre malerarbejde.
 • Brug en pensel eller en langhåret malerrulle (afhængig af træets bredde og størrelse) til at påføre træbeskyttelsen. Sørg for at male vådt-i-vådt.
 • Stryg afslutningsvis overfladen efter med en pensel i samme retning for at sikre en ensartet og fin overflade.

Det skal du bruge til maling med oliebaseret træbeskyttelse

 • Grundrens
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grundolie
 • Oliebaseret træbeskyttelse (transparent eller. dækkende)
 • Pensel
 • Malerrulle

Køb oliebaseret træbeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort udvalg af oliebaseret træbeskyttelse. Vores produkter emmer af høj kvalitet, funktionalitet og flot design, som vil få dit træværk til at stråle. Her på siden finder du vores sortiment, gode tips og relevant information, men du er mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du ønsker personlig vejledning.