• ...

Oliebaseret træbeskyttelse

Træbeskyttelse er en essentiel del af moderne byggerier og anlæg. Oliebaserede træbeskyttelsesmidler anvendes normalt til dette formål på grund af deres langvarige virkning på træstrukturen og beskyttelse mod barske vejrforhold, termitter og andre ødelæggende skadedyr. Desuden hjælper oliebaserede træbeskyttelsesmidler med at forhindre svampe- og skimmelvækst. Læs mere om oliebaseret træbeskyttelse her.
6 varer
Flügger 01 Wood Tex Classic - Grundingsolie
Fra 199 kr.
Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 509 kr.
Flügger Wood Oil Classic - Træolie
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Restsalg - Flügger 04 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 50 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Restsalg - Flügger 06 Wood Tex Classic - Træbeskyttelse
Fra 50 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 6 varer af 6

Oliebaseret træbeskyttelse holder i årevis

Oliebaseret træbeskyttelse er nemt at påføre med pensel eller rulle. Det trænger dybt ind i træet og giver det maksimal beskyttelse samt hydrering, hvilket bidrager til at bevare dine træmøbler over en længere periode. Det betyder, at du med regelmæssig vedligeholdelse og fornyet påføring af konserveringsmidlet kan sikre dig, at dine træoverflader ser godt ud i årevis, samtidig med at de er beskyttet mod skadelige miljøfaktorer med største lethed.

Groft sagt, fås oliebaseret træbeskyttelse i to varianter - transparent eller dækkende. Du bør vælge typen af oliebaseret træbeskyttelse, alt efter hvilke personlige præferencer du har. Transparent oliebaseret træbeskyttelse har den fordel, at det fremhæver træets naturlige look, herunder dets årer og naturlige struktur, hvorimod dækkende træbeskyttelse skjuler åretegningerne og holder længere. Du gør klogt i løbende at vedligeholde dit træværk - helst én gang om året, hvis du ønsker at bevare looket.

Noget du bør være særligt opmærksom på når du arbejder med oliebaseret træbeskyttelse, er at du ikke må bruge oliebaseret træbeskyttelse, hvis din overflade er tidligere behandlet med vandbaseret træbeskyttelse. Dette skyldes, at oliebaseret træbeskyttelse ikke kan trænge ind bag vandbaseret træbeskyttelse. Derfor bør du altid male vandbaseret træbeskyttelse ovenpå vandbaseret træbeskyttelse.

Oliebaseret træbeskyttelse - fra Wood Tex

Hos Flügger har vi masser af træbeskyttelse i høj kvalitet - vandbaseret som oliebaseret. Her på siden zoomer vi ind på et par af vores mest populære oliebaserede træbeskyttelser. Et produkt som er populært ved hver eneste sæsonstart for maling af udendørs træ er Flügger 02 Wood Tex Classic. Denne dækkende træbeskyttelse er en oliebaseret grundmaling, som egner sig perfekt som færdigbehandling til træ.

Træbeskyttelsen beskytter effektivt mod fugt, vand, mug og skimmel. Du kan med fordel grunde med grundingsolien Flügger 01 Wood Tex Classic, før du påføre Flügger 02 Wood Tex Classic, hvilket vil give god vedhæftning og sikre et flot slutresultat. Ønsker du en transparent oliebaseret træbeskyttelse, bør du kaste blikket mod et produkt som Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic. Dette smarte produkt er udviklet i overensstemmelse med den funktionalitet, at du får grunder og træbeskyttelse i ét. Produktets holdbarhed er op til 4 år. Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic beskytter mod en række kendte syndere, der ofte tærer hårdt på udendørs træværk, nemlig fugt, vand, mug, skimmel og kraftige solstråler. Med denne pakkeløsning, slipper for at købe grundingsolie og træbeskyttelse i to separate dele, og samtidig er det særdeles let at påføre.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Før du starter med at male dit træværk med oliebaseret træbeskyttelse, bør du sørge gøre et godt stykke forarbejde. Dette vil i længden sikre et både langtidsholdbart, slidstærkt og smukt resultat.

 • Gammelt og løstsiddende træbeskyttelse og træfibre fjernes fra overfladen. Brug grundrens og algefjerner omhyggeligt. Slib træet med sandpapir.
 • Skal du male ovenpå nyt træ, er det en god idé at anvende en grundingsolie. Dette vil sikre en optimal vedhæftning inden dit videre malerarbejde.
 • Brug en pensel eller en langhåret malerrulle (afhængig af træets bredde og størrelse) til at påføre træbeskyttelsen. Sørg for at male vådt-i-vådt.
 • Stryg afslutningsvis overfladen efter med en pensel i samme retning for at sikre en ensartet og fin overflade.
 • Ønsker du at bevare det nymalede look, kan du med fordel gentage behandlingen med højst 14 dages mellemrum.

Det skal du bruge til maling med træbeskyttelse

 • Grundrens
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grundolie
 • Oliebaseret træbeskyttelse (transparent eller. dækkende)
 • Pensel
 • Malerrulle

Køb oliebaseret træbeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort udvalg af oliebaseret træbeskyttelse. Vores produkter emmer af høj kvalitet, funktionalitet og flot design, som vil få dit træværk til at stråle. Her på siden finder du vores sortiment, gode tips og relevant information, men du er mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du ønsker personlig vejledning.