Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Vandbaseret træbeskyttelse

Vandbaseret træbeskyttelse er fremtidens træbeskyttelse. Du sikrer lang holdbarhed og produkterne har lavere miljøpåvirkning ved produktion og så er det faktisk lettere at arbejde med. Så når du skal male dit udendørs træværk, så vælg en vandbaseret træbeskyttelse, så sikrer du at de ser lige så godt ud i fremtiden, som det gør i dag. Med vandbaseret træbeskyttelse får du en holdbar, sikker finish, der beskytter mod vandabsorption, UV-stråler og afviser snavs, støv og vanddråber. Beskyttelse af træværk med vandbaserede træbeskyttelser er en miljøvenlig måde at sikre, at dine træoverflader forbliver intakte i mange år fremover. Læs mere om vandbaseret træbeskyttelse her.

14 varer
Flügger 05 Wood Tex - Ekstra holdbar, halvmat træbeskyttelse
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 06 Wood Tex - Selvrensende Vandig Træbeskyttelse
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 07 Wood Tex – Ekstra holdbar, mat træbeskyttelse
Fra 249 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger 04 Wood Tex - Allround Vandig Træbeskyttelse
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 08 Wood Tex Patina - Farveløs Vandig Træbehandling
Fra 349 kr.
Flügger 08 Wood Tex Sealer - Wood Tex Patina 08 Vandig Topcoat
Fra 349 kr.
Flügger 01 Wood Tex - Vandig Grundingsolie
Fra 129 kr.
Flügger 02 Wood Tex - Pigmenteret Vandig Trægrunder
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger 03 Wood Tex - Transparent Vandig Træbeskyttelse
Fra 229 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Vinduesmaling - Wood Tex Window - Selvrensende, Svanemærket
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra Vandafvisende Vandig Træolie
Fra 299 kr.
Brugbar efter 24 timer
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vandig Træolie
Fra 239 kr.
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 14 varer af 14

Vandbaseret træbeskyttelse passer på klimaet

Hos Flügger fås træbeskyttelse i flere forskellige varianter, og alt afhængig af dine behov, kan du vælge mellem oliebaseret eller vandbaseret træbeskyttelse. Oliebaseret træbeskyttelse er dog den "gammeldags" træbeskyttelse, som efterhånden gradvist bliver udfaset hos producenter ligesom vi hos Flügger udfaser vores oliebaserede produkter. Det betyder at du i fremtiden vil komme til at møde vandbaseret træbeskyttelse stort set alle steder. Derudover er vandbaseret træbeskyttelse er den letteste type træbeskyttelse at arbejde med og er af samme grund det foretrukne valg. Vandbaseret træbeskyttelse kan med selvfølgelig bruges til alt ubehandlet træ samt sundt træværk, der tidligere er malet.

Hvis du skal male med træbeskyttelse på tidligere behandlet træværk, er det værd at bemærke, at du sagtens kan male vandbaseret træbeskyttelse ovenpå træværk, der er tidligere behandlet med oliebaseret træbeskyttelse - dog ikke omvendt. Vandbaseret træbeskyttelse har desuden den klare fordel, at den er miljøvenlig og dermed ikke indeholder organiske opløsningsmidler. Det er sundt for klimaet og omgivelserne, også selvom træbeskyttelsen hører hjemme udendørs. Vandbaseret træbeskyttelse beskytter også mod svamp og fugt, hvilket betyder at du slipper for afskalninger og unødvendige skader.

Med Wood Tex-serien står dit træ stærkt

Nogle af Flüggers mest populære produkter indenfor vandbaseret træbeskyttelse er produkter indenfor Wood Tex-serien. Det skyldes at produkterne er lig med lang holdbarhed og høj kvalitet. Eksempelvis er Flügger 04 Wood Tex særdeles brugervenlig og nem at påføre og er det "almindelige" gode træbeskyttelsesprodukt, når du skal male med en heldækkende maling på dit udendørs træværk. Flügger 04 Wood Tex er vejrbestandig, hvilket gør den robust overfor årstidens forskelligartede prøvelser - noget som også gør sig gældende overfor solens stråler, da træbeskyttelsen danner et beskyttende UV-filter. Du kan anvende Flügger 04 Wood Tex på stort set alle forskellige træsorter, blandt andet trykimprægneret træ, lærk og vakuumimprægneret træ. Her får du en vejrbastandig, let anvendelig og mug- og skimmelhæmmende heldækkende træbeskyttelse, som tilmed er særdeles praktisk, eftersom den er egnet som et godt all-round-produkt. Med en all-round-træbeskyttelse som Flügger 04 Wood Tex Opaque slipper du for at købe flere typer vandbaserede træbeskyttelser til forskellige overflader, og det gør at du i længden kan spare både tid og penge.

Før du maler

Inden du går i gang med at svinge penslen, bør du tjekke et par ting først. Først og fremmest skal underlaget være rent. Derfor skal træet afvaskes, således at alger, fedt og snavs forsvinder. En grundig omgang grundingsolie, eventuelt Flügger 01 Wood Tex, kan også assistere den endelige vandbaserede træbeskyttelse i at tjene sit formål bedst muligt, men grundingsolien skal du kun bruge hvis det er ubehandlet(ikke malet) træ du skal male.

En ting du også bør tjekke, er træets fugtniveau. Indholdet af fugt i træværk, bør altid ligge på 15% eller derunder. Vådt træværk og maling er nemlig ikke en god kombi, så vent med at male til der har været sol og tørvejr i flere sammenhængende dage. Vil du være helt sikker, så måler du fugtniveauet i dit træværk ved at anvende en fugtmåler.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Før du begynder at male med vandbaseret træbeskyttelse på dit træværk, er det vigtigt med et godt forarbejde for at sikre et optimalt og holdbart resultat.

 • Fjern gammelt, løstsiddende træbeskyttelse og træfibre fra overfladen med en grundig rengøring ved hjælp af grundrens, algefjerner og slibning.
 • Er der tale om nyt træ, er det en god idé at anvende en grundingsolie(WoodTex 01) inden dit videre malerarbejde. Det vil sikre dybegående beskyttelse ind i træet.
 • Benyt en pensel eller en langhåret malerrulle til påføring af træbeskyttelsen, og husk at male vådt-i-vådt.
 • Afslut påføringen ved at stryge overfladen efter med en pensel i samme retning for at sikre en ensartet og fin overflade.
 • For optimal beskyttelse kan du med fordel gentage behandlingen med højst 14 dages mellemrum.

Det skal du bruge til maling med træbeskyttelse

 • Grundrens
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grundolie
 • Vandbaseret træbeskyttelse
 • Pensel
 • Malerrulle

Køb vandbaseret træbeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort udvalg af vandbaseret træbeskyttelse. Med vores produkter er du sikret høj kvalitet, funktionalitet og smukt design, som vil få dit træværk til at skinne på ny. Du finder vores sortiment, gode tips og relevant information på denne side, men du er også velkommen til at hive fat i vores kundeservice, hvis du ønsker personlig vejledning.