• ...

Vandbaseret træbeskyttelse

Træoverflader kan give varme og atmosfære til et hjem. For at sikre, at de ser lige så godt ud i fremtiden, som de gør i dag, er det vigtigt at beskytte dem korrekt. Vandbaseret træbeskyttelse er betydeligt mere sikker end oliebaserede løsninger, fordi dette produkt forårsager mindre skade, når den ved et uheld udsættes for ikke-porøse overflader. Med vandbaseret træbeskyttelse får du en holdbar, sikker finish, der beskytter mod vandabsorption, UV-stråler og afviser snavs, støv og vanddråber. Beskyttelse af træværk med vandbaserede produkter er en miljøvenlig måde at sikre, at jeres træoverflader forbliver intakte i mange år fremover. Læs mere om vandbaseret træbeskyttelse her.

13 varer
Flügger 01 Wood Tex - Grundingsolie
Fra 129 kr.
Flügger 02 Wood Tex - pigmenteret Trægrunder
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger 03 Wood Tex - Træbeskyttelse
Fra 229 kr.
Flügger 04 Wood Tex Opaque - Allround Træbeskyttelse
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 05 Wood Tex Udeakrylat - Halvmat Træbeskyttelse
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 06 Wood Tex Oliemaling V - Selvrensende
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 07 Wood Tex Mat - Træbeskyttelse
Fra 249 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Window - Vinduesmaling
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger 08 Wood Tex Patina - Farveløs træbehandling
Fra 349 kr.
Flügger 08 Wood Tex Sealer - Wood Tex Patina 08 topcoat
Fra 349 kr.
Flügger Impredur - Ekstra vandafvisende Træolie
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Wood Oil - Vandig træolie
Fra 239 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 13 varer af 13

Vandbaseret træbeskyttelse passer på klimaet

.

Hos Flügger fås træbeskyttelse i flere forskellige varianter, og alt afhængig af dine behov, kan du vælge mellem oliebaseret og vandbaseret træbeskyttelse. Oliebaseret træbeskyttelse anvendes på ældre træværk, der er medtaget af vejret. Denne type træbeskyttelse giver en fuldgod beskyttelse til træet og forlænger dets levetid. Vandbaseret træbeskyttelse er den letteste type træbeskyttelse at arbejde med og er af samme grund det foretrukne valg. Vandbaseret træbeskyttelse kan med fordel bruges til alt ubehandlet træ samt sundt træværk, der tidligere er behandlet.

Hvis du skal male med træbeskyttelse på tidligere behandlet træværk, er det værd at bemærke, at du sagtens kan male vandbaseret træbeskyttelse ovenpå træværk, der er tidligere behandlet med oliebaseret træbeskyttelse - dog ikke omvendt. Vandbaseret træbeskyttelse har desuden den klare fordel, at den er miljøvenlig og dermed ikke indeholder og afgiver organiske opløsningsmidler. Det er sundt for klimaet og omgivelserne, også selvom træbeskyttelsen hører hjemme udendørs. Vandbaseret træbeskyttelse beskytter også mod svamp og fugt, hvilket betyder at du slipper for afskalninger og unødvendige skader.

Med Wood Tex-serien står dit træ stærkt

Nogle af Flüggers mest populære produkter indenfor vandbaseret træbeskyttelse er produkter indenfor Wood Tex-serien. Det skyldes at produkterne er lig med lang holdbarhed og høj kvalitet. Eksempelvis er Flügger 03 Wood Tex særdeles brugervenlig og nem at påføre. Flügger 03 Wood Tex er vejrbestandig, hvilket gør den robust overfor årstidens forskelligartede prøvelser - noget som også gør sig gældende overfor solens stråler, da træbeskyttelsen danner et beskyttende UV-filter. Du kan anvende Flügger 03 Wood Tex på flere forskellige træsorter, blandt andet trykimprægneret træ, lærk og vakuumimprægneret træ.

En anden glimrende vandbaseret Wood Tex-træbeskyttelse er Flügger 04 Wood Tex Opaque. Her får du en vejrbastandig, let anvendelig og mug- og skimmelhæmmende træbeskyttelse, som tilmed er særdeles praktisk, eftersom den er egnet som et godt all-round-produkt. Med en all-round-træbeskyttelse som Flügger 04 Wood Tex Opaque slipper du for at købe flere typer vandbaserede træbeskyttelser til forskellige overflader, og det gør at du længden kan spare både tid og penge.

Før du maler

Inden du går i gang med at svinge penslen, bør du tjekke et par ting først. Først og fremmest skal underlaget være rent. Derfor skal træet afvaskes, således at alger, fedt og snavs forsvinder. Ydermere, bør du tjekke træværket for revner, huller og dybe knaster. Er træet meget ujævnt, bør du udligne fordybningerne med en egnet spartelmasse, som du finder. En grundig omgang grundingsolie, eventuelt Flügger 01 Wood Tex, kan også assistere den endelige vandbaserede træbeskyttelse i at tjæne sit formål bedst muligt.

En ting du også bør tjekke, er træets fugtniveau. Indholdet af fugt i træværk, bør altid ligge på 15% eller derunder. Vådt træværk og maling er nemlig en potentiel katastrofe. Du måler fugtniveauet i dit træværk ved at anvende en fugtmåler. Endelig bør du også tjekke træværkets generelle stand. Er der tale om gammelt og nedslidt træ, kan det være nødvendigt at male med oliebaseret træbeskyttelse, dog kun hvis der er malet med oliebaseret træbeskyttelse førhen. Hvis der er malet med vandbaseret træbeskyttelse, kan det være nødvendigt at renovere eller udskifte træværket.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Før du begynder at male med vandbaseret træbeskyttelse på dit træværk, er det vigtigt med et godt forarbejde for at sikre en optimalt og holdbart resultat.

 • Fjern gammelt, løstsiddende træbeskyttelse og træfibre fra overfladen med en grundig rengøring ved hjælp af grundrens, algefjerner og slibning.
 • Er der tale om nyt træ, er det en god idé at anvende en grundingsolie inden dit videre malerarbejde. Det vil sikre bedre vedhæftning.
 • Benyt en pensel eller en langhåret malerrulle til påføring af træbeskyttelsen, og husk at male vådt-i-vådt.
 • Afslut påføringen ved at stryge overfladen efter med en pensel i samme retning for at sikre en ensartet og fin overflade.
 • For optimal beskyttelse kan du med fordel gentage behandlingen med højst 14 dages mellemrum.

Det skal du bruge til maling med træbeskyttelse

 • Grundrens
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grundolie
 • Vandbaseret træbeskyttelse
 • Pensel
 • Malerrulle

Køb vandbaseret træbeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort udvalg af vandbaseret træbeskyttelse. Med vores produkter er du sikret høj kvalitet, funktionalitet og smukt design, som vil få dit træværk til at skinne på ny. Du finder vores sortiment, gode tips og relevant information på denne side, men du er også velkommen til at hive fat i vores kundeservice, hvis du ønsker personlig vejledning.