Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Luk lys og farver ind i vinterhalvåret

Uanset hvilket rum du vil give en farve, skal du tænke over, hvilken atmosfære du vil have rummet til at have. Med en kold og mørk årstid i vente bliver belysning og farvevalg alfa omega for et varmt og indbydende resultat.

Vi går en mørkere tid i møde, og her i Norden flyttes store dele af livet indendørs. Overgangen fra lange, lyse aftener til færre timers dagslys kan være hård for mange af os. Det er derfor godt at vide, at du med få skridt kan skabe en varm atmosfære i dit hjem.

Farver er kun halvdelen af historien, men hvad med følelserne?

En af de mest voksende tendenser, vi ser på markedet, handler om indre velvære, og det er især vigtigt, når vi tilbringer så meget tid indendørs i store dele af året. Farverne omkring os har en fantastisk indflydelse på vores sind. Ved hjælp af farver kan du faktisk skabe en helt særlig stemning og atmosfære, som kan påvirke os i en positiv retning.

Uden lys er der ingen farver

Det naturlige lys og indendørs belysning påvirker farverne på hver deres måde. Det kan være en god idé at overveje, i hvilken retning rummet vender, når du finder den perfekte farve. Her i norden er der generelt et koldere naturligt lys, end hvad du oplever i den sydligere del af Europa. Dette lys udefra påvirker naturligvis, hvordan vi oplever farverne indendørs, og det kan derfor anbefales at vælge en varmere nuance, end du måske forestiller dig, for at få det perfekte resultat.

Det kan også anbefales at teste forskellige pærer og lyskilder indendørs. Hvis du vil tilføje mere varme til dit hjem, kan en ny pære i nogle tilfælde gøre tricket. Kelvin er måleenheden for lysets farve eller lysets farvetemperatur. Jo højere tallet er, jo koldere er lyset.

Hos Flügger anbefaler vi altid, at du laver et opstrøg af farven du kunne tænke dig i det pågældende rum. På denne måde kan man nemt observere, hvordan farverne ændrer sig i løbet af døgnets timer.