Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Farveinspiration: Maling af en enkelt væg

Ved at male én eller flere vægge i en anden farve kan du give din bolig et personligt præg - Uanset om du er nybegynder, erfaren eller ekspert i forhold til farver i hjemmet.

Husk, du altid kan få vejledning om farver i din lokale Flügger farver.

Nybegynder

Er det første gang, du overvejer andet end hvid på dine vægge? Har du ingen eller lidt erfaring med farvesammensætning og boligindretning? Så er én enkelt farvet væg i stuen eller på soveværelset måske den rigtige start, hvis du ønsker at invitere flere farver ind i dit hjem.

Med en farve på en enkelt væg kan du let ændre rummets udtryk og skabe en langt mere personlig bolig.

Når du skal vælge, hvilken farve du ønsker i rummet, er det vigtigt at overveje, hvilke andre genstande du ønsker at fremhæve. 

Har du et aflangt rum vil en farve på fx en kort endevæg få rummet til at virke mere kvadratisk og harmonisk.

 

Billede: Vægfarven Vulkan Grå - H 09

Se vores farvekort her

Erfaren

Er du glad for farver i dit hjem og ved nøjagtig, hvilke farver der går godt sammen? Så er én farvet væg måske ikke nok.

Vælger du at male 2 eller flere vægge, kræver det en større forståelse af, hvilke farver der fungerer sammen - også i forhold til interiør.

For at skabe en flot effekt kan du eksempelvis male to vægge overfor hinanden i en mørk tone. Det er især gavnligt, hvis du har et meget bredt rum, da de mørke farver trækker rummet sammen, så det synes mere harmonisk.

Skal du farvelægge flere vægge i hjemmet, kan du med fordel lave en farvepalet, så du på forhånd har valgt farver, der fungerer godt sammen.

Et godt råd kan være at male al træværk i din bolig i en neutral farve – så er træværket med til at skabe en ”rød tråd” i boligen, selvom du har forskellige farver i dine rum.

 

Hjælp til valg af vægmaling

Ekspert

Har du helt styr på farver og boligindretning? Så er du måske klar til at eksperimentere for at finde et helt unikt udtryk til din bolig.

Eksempelvis kan du male hele dit rum (vægge, loft, vinduer, døre og evt. gulv) i samme farve. Det giver en fantastisk ro i rummet, men stiller samtidig store krav til interiør samt til farvesætningen i resten af boligen i forhold til at skabe et sammenhængende og harmonisk hjem.

Tapet er en anden mulighed, som giver et særligt personligt touch til boligen. Beklæd en enkelt væg eller et helt rum med tapet, som komplementerer din farvepalet i resten af boligen. Det kan være en svær øvelse – men gøres det korrekt får du til gengæld en unik bolig, der med garanti vil skabe misundelse hos dine gæster.

 

Billede: Tapet Willow 510664. Vægfarven Eilersen Genéve

Se hele vores tapetsortiment her

Vælg den rette farve til din væg

Uanset om du er en uprøvet nybegynder eller en erfaren superbruger når det angår farvevalg, bør du altid tage dig god tid til at vælge farve, inden du køber malingen. Én ting er nemlig, at mestre påføringen af malingen, men et andet, mere lavpraktisk, element, er at vælge de rigtige farver til dine vægge.

Væggene kan være en vigtig og smuk del af den moderne bolig, men det kræver både tid, grundige overvejelser, hårdt arbejde og finesse at nå dertil. Som det fremgår i det ovenstående afsnit, er der ikke mangel på muligheder - både i forhold til selve valget af farve og sammensætning af farver.

Hvis du ønsker at krydre væggene med mere end én farve, bør du konsultere dig med vores ovenstående farveguide. Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive til vores kundeservice, som vil assistere dig med gode råd og populære trends indenfor sammensætning af forskellige farver.

Sammensætning af forskellige farver til væggene, hvad end de er spraglede eller afdæmpede, giver et smukt kontrastfyldt interiør, og rammes den rigtige mætning af farver og stemning, kan du få glæde af en farvestrålende indretning i mange år ud i fremtiden.

En anden ting, som du kan have in mente, er rummets funktion. Er der tale om et soveværelse, vil mørke og hyggelige farver til væggene være at foretrække. Skal du male børneværelset, kan du overveje en blid og lys nuance a la rosa eller turkis - eller måske et børnetapet med et sødt motiv. Måske er det stuen, der skal have en overhaling? I så tilfælde, kan det være en god idé med lyse farver, der kan reflektere solen - måske en beige eller hvid nuance.