Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvide farver

Der findes mange forskellige farver hvid, og det kan betale sig at vælge den helt rigtige til sin bolig. Se 5 bud på hvid her.

Den hvide farve tillader dig at bruge mange andre farver, når du indretter dit hjem. Den er kølig, ren, og neutral og giver en let udtryk i fx en bolig. 

Hvid har forskellig symbolsk betydning. Det er fredens farve, og på slagmarken betyder det hvide flag overgivelse. 

I lande som Japan og Kina er hvid sorgens farve, der ofte forbindes med døden. I vestlig kultur står den hvide farve for det rene, det gode og det hellige.

Galleri Hvid

Galleri hvid er kølig og nøgtern. På flere områder minder den om Råhvid, som dog har et varmere udtryk. Galleri hvid er et godt alternativ til de populære cremede, hvide, hvis du i stedet ønsker en mere klassisk hvid.

 

Kalkhvid

Kalkhvid hælder mod sart gul. Er du på jagt efter et antikt udtryk, så er maling i kalkhvid den rigtige farve. Pas på kunstlys og Kalkhvid - i nogle tilfælde opstår en grønlig reflektion. Kalkhvid indeholder Umbra, Oxydgul og et lille stænk af ren gul. Det giver et gyldent, varmt og cremet udtryk.

 

Modehvid

Modehvid giver et blødt lys i rummet. Den bløde fornemmelse kommer af, at nuancen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvide. Udover Umbra indeholder modehvid også et stænk af Oxydgul, som giver malingen et svagt gyldent skær.

 

RAL 9010

Her er industriens bud på hvid. Tonen er lys og varm med en klar drejning mod gylden. Færdigmalede døre og paneler er ofte i RAL 9010. Kulørafvigelser forekommer ofte mellem de forskellige producenters malinger, så du er ikke sikret nøjagtig samme hvide selvom, der er tale om 9010.

 

Råhvid

Råhvid passer med de fleste andre kulører, fordi den er neutral. Råhvid er maling med en hvid base tilsat et stænk af Umbra. Umbra tilføjer varme på en neutral måde.