Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan lægger man pæne acrylfuger?

Når du bruger acrylfugemasse, er fejl værd at undgå for ikke at skulle omlægge fugen og dermed opnå det ønskede æstetiske resultat. Denne vejledning giver indsigt og råd om, hvordan du får et pænt resultat hver gang du lægger en acrylfuge.

Hvorfor acrylfuge og ikke silikone?

Acrylfuge er en effektiv måde at skjule små revner indendørs, f.eks. mellem fodpanelet og væggen. Fugen kan endda males over efter påføring. Du bør dog ikke bruge acrylfugemasse til badeværelser eller køkkener, fordi fugt, fedt og temperatursvingninger fra bad og madlavning kan ødelægge densiteten - så disse steder anbefales en silikonefugemasse pga. dens større modstandsdygtighed. Vær dog opmærksom på, at silikonefuge ikke egner sig godt til overmaling.

Sådan lægger du pæne acrylfuger - guide

 

OBS: Du kan med fordel anskaffe en fugebagstop og en fugepind til opgaven.

 

  • En bagstopper til fugning kan købes i de fleste byggemarkeder, hvilket gør fugeopgaven nemmere. Når fugemassen frigøres fra fugepatronen, så klæber den inden den bliver fleksibel - på samme måde som elastikbånd holder deres form takket være, at de kun sidder fast to steder. Uden en sådan støtte, hvor fugemassen ikke kan klæbe på, så bliver opgaven vanskeligere. Dermed er en bagstop uundværlig for at undgå flere mislykkedes forsøg.

 

  • Når du er klar til at fuge, skal du klippe spidsen af patronen og skrue en ny sprøjtespids på. Sæt den i fugepistolen, og tryk forsigtigt på aftrækkeren. Du kan nu påføre fugemassen med en jævn bevægelse. Du kan med fordel øve dig inden, om nødvendigt, på et stykke pap eller lignende. Afslut ved at stryge i en bevægelse med enten en fugepind eller en finger for at udglatte fugemassen. Lad fugemassen slutte helt tæt for at opnå den flotteste finish.

 

  • Når du er færdig med at udglatte, skal din fuge tørre helt inden du maler ovenpå. Fastgør malertape på spidsen af fugemassepatronerne, så du kan bruge den til senere brug. Når du er færdig, skal du ikke glemme at rengøre alle anvendte værktøjer for at sikre genanvendelighed af udstyret.

Køb acrylfuge og fugepistol fra Flügger.dk

Kom i gang og indfri dit DIY-projekt. På Flügger.dk finder du alt, hvad du skal bruge for at sikre, at alt går glat - nemlig lige fra fugemasse, maling og malerværktøj. Med lynhurtig levering eller afhentning i butikken som dine muligheder, går der ikke lang tid, før du er i gang med din boligfornyelse. Blot kom i sving på Flügger.dk og læg i din kurv.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!