6 råd om farvesætning

Træt af hvide vægge i hjemmet? Måske er det tid til mere farverige omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om farvesætning af boligen.

Der findes ikke grimme farver, kun grimme kombinationer af farver” sådan skrev designer Verner Panton om sammensætning af farver.

Panton var på alle måder en fortaler for brugen af farver – så længe der var et mål med dem. Forskellige farver skaber forskellige atmosfærer, hvilket stiller store krav til fx farvesætning af boligen.

Vi har derfor samlet 6 gode råd om farvesætning, som forhåbentlig giver dig modet til at tage første skridt henimod en mere farverig og personlig bolig.

Sådan får du farvesætningen på plads:

  1. Tænk over hvilke rum, der skal hænge sammen i hverdagen. Skal det åbne køkken og stuens farver "tale sammen"?  Det giver altid en god effekt at vælge to farver, der spiller godt sammen og ikke blot vælge farver, der separat gør det godt i hhv. køkken og stue. Med det rigtige farvematch får du skabt sammenhæng i din bolig samtidig med, at du afgrænser det enkelte rum. Få mere inspiration her.

  2. Find din boligs ”fikspunkter”. Vurder, hvilke møbler, kunst, interiør, tæpper m.m. du er særligt glad for og ønsker at fremhæve i hjemmet. Fx vil en grågrøn vægfarve være god, hvis du har et fikspunkt med et grønt skær. Husk altid at vurdere, hvilken undertone der ligger i farverne. En blå kan have grønne undertoner, og en grå kan være blålig i sit udtryk.

  3. Pas på skarpe farvekontraster. Overvejer du en markant farve som sort til enten møbler, trappetrin, døre eller gelænder – så prøv i stedet en grå nuance, som ikke skaber en helt så markant kontrast. En mørkegrå nuance er lige så smuk en kontrast til det lyse – men langt mere behagelig for øjet.

  4. Leg med farvevælgeren. Bliv klogere på, hvilke farver du tror kunne fungere i din bolig. Prøv vores farvevælger, hvor du kan farvelægge en stue, badeværelse, entré m.m. og finde dine favoritfarver.

  5. Køb én eller flere farveprøver i din nærmeste Flügger farver. Mal farveprøven op på alle de aktuelle flader. Vær særligt opmærksom på, hvordan farven opfører sig i både dagslys og kunstig belysning.

  6. Tal med din Flügger farver ekspert om glansgrader og vaskbarhed – find den løsning, der passer bedst til rummets funktion.

 

Forhåbentligt har du nu fået mere mod på en farverig bolig. Mangler du den sidste hjælp til at færdiggøre din farvepalet, så kig ind i din nærmeste Flügger farver, hvor vores dygtige folk står klar.

Flere artikler

Färgat spackel

Kreativ effektmaling og indfarvet spartelmasse - DETALE CPH

DETALES-produkter inspirerar till en kreativ och lekfull process och ger dig möjlighet att sätta din egen personliga touch på ditt hem.

Inspiration og farver til køkkenet

Vores tre farver ”English Mist”, Embassy Grey” og "Modernisme Grå no. 32" er oplagte farver til et køkken, der både skal kunne rumme lækkert interiør, arbejdsglæde og ro.

Fiona heritage – klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Fiona heritage er de mest toneangivende og smukke klassiske tapeter fra vores arkiver. De er alle inspireret fra diverse kunsthistoriske perioder – fra Rokoko til Art Noveau.

Tapet

Nordic Compositions

I Nordic Compositions finder du tapeter, som er botaniske, og tapeter som er industrielle. De detaljerige og de simple. De bløde og de rå. De lyse og de mørke.

Indefarver

Skab harmoni mellem væg og træværk i din bolig

Tre gode bud på, hvordan du med maling skaber et harmonisk hjem ved at farve væg og træværk i din bolig.

INDEFARVER

Badeværelse før og efter

Maling i nye farver på badeværelset er en god investering.

E-bog: Alt om tapet

Overvejer du tapet i hjemmet eller på kontoret? Hent vores gratis e-bog "Alt om tapet" fyldt med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.