Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan maler du med tavlemaling

Hvis du nemt og enkelt ønsker at fryde børneværelset med en tavle, hvor dit barn gennem tegning kan udfolde sine kreative evner, er tavlemaling svaret. Opnå en sort tavle på væggen, hvor kridt kan påføres og fjernes problemfrit. Eller du kan organisere din hverdag med en tavle i køkkenet, og hvis du kombinerer med magnetmaling, er det muligt at opsætte magneter. Hurtigt og nemt kan du skabe underholdning eller overblik for hele husstanden.

Mal med tavlemaling på mange overflader

Uanset hvor du ønsker at etablere en tavle, så er tavlemaling perfekt til dette. For med ordentligt forarbejde og malingens effektive vedhæftning, er du blot få øjeblikke fra en vægtavle i hjemmet. Du bør nemlig sikre dig, at underlaget er rengjort for kalk og snavs, samt sikre en tør og fedtfri overflade. De mest oplagte steder i hjemmet, at male en vægtavle med tavlemaling, er børneværelset og køkkenet. Især i køkkenet er det væsentligt at sikre rene og tørre vægge inden påførsel af maling, fordi kalk, mados og snavs ophober sig med tiden. Vi anbefaler, at man rengører væggen med grundrens, som Fluren 37, for skånsomt og effektivt at klargøre overfladen.

 

Rengøring af vægtavle

Man kan rengøre en vægtavle af tavlemaling på samme måde, som med en almindelig tavle. Du skal blot anvende en tør klud eller svamp, og hvis du ønsker en fuldstændig ren tavle, kan en fugtig klud gøre tricket. Nemt og enkelt.

  • Evt. andre remedier: Tommestok og blyant.

 

  • Husk sandpapir i korn 120.

 

Sådan maler du med tavlemaling og magnetmaling - Guide

 

  • Inden du maler, bør du rengøre overfladen for kalk og snavs med grundrens, som Fluren 37, hvor du blot blander grundrens med vand i forholdet 1:10 - medmindre du anvender spray. Skrub overfladen med en svamp vædet i grundrens, og hvorefter at du skyller eller skrubber med rent vand. Tør gerne efter med en tør klud og lad overfladen tørre.

 

  • Når overfladen er tør, så er du klar til at opmåle tavlen. Du bør overveje formen og størrelsen, f.eks. kvadratisk, rektangulært eller rund ramme. Efter at du har fundet formen, skal du afmærke hjørnerne. Sørg for at siderne passer i længden med tommestok og påsæt malertapen for at danne rammen. Så burde du stå med en firkant, hvis du ønsker dette.

 

  • Hvis du ønsker knivskarpe kanter, så er tippet at male malertapen, inden i rammen, med den hvide maling inden tavlemaling. Det er en enkel måde at sikre det flotte resultat, hvor du forsegler selve malertapen til væggen. Brug penslen til dette. Du skal blot lade tørre i ca. en time.

 

  • Nu er du klar til at male din nye vægtavle. Hvis du ønsker at kunne sætte magneter fast på tavlen, så skal du begynde med at male med magnetmalingen. Husk at ryste eller omrøre bøtten. Hæld en smule i malerbakken og anvend malerrullen. Fordel i et jævnt lag i hele rammen. Lad tørre i mindst 4 timer.

 

  • Nu er du klar til at male med tavlemaling. Husk at ryste eller omrøre bøtten. Hæld en smule tavlemaling i malerbakken og anvend en ren malerrulle. Hvis du anvender samme malerrulle fra magnetmalingen, så skal den rengøres med lunken vand. Nu påføres tavlemalingen i et jævnt lag, hvor du sørger for at dyppe rullen ofte for at undgå tørre steder. Lad tørre i mindst 2 timer.

 

  • For bedste slutresultat, så husk det andet lag og gerne tredje lag for bedste holdbarhed. Du skal følge samme fremgangsmåde som ved det første lag påførsel. Når du er færdig, skal du blot vente i 24 timer, inden at du kan begynde at skrive med kridt.

Kom i gang med tavlen allerede i dag

Overrask derhjemme med en vægtavle af tavlemaling fra Flügger. Du kan bestille din maling og tilbehør og få den leveret allerede på 1-3 hverdage. Få leveret til døren eller afhent med Click & Collect i din nærmeste Flügger butik, når det passer dig. Ved du hvad? Hvis du køber for mindst 499 kroner, så opnår du fri fragt på ordren. Så smid blot en bøtte maling i kurven og alt du skal anvende til malerarbejdet, så er du klar med en vægtavle allerede i morgen. 

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!