Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan vælger du den rigtige farve til din træfacade 

Leder du efter den perfekte farve til dit hus eller sommerhus? Her har vi samlet nogle gode tips, som måske er værd at huske på, inden du går i gang.

I skoven af farveprøver og sæsontrends kan det være svært at finde den perfekte farvekombination til netop dit hjem. Vi råder dig til at tænke på især to ting, nemlig boligen og dens omgivelser, og hvordan vi mennesker oplever farver. Tjek vores udvalg til træfacade ud.

Byggestil og omgivelser

Selve boligen og dens omgivelser har stor indflydelse på farvevalget til facaden. Typen af arkitektur og alderen på bygningen kan også hjælpe med at guide farvevalget. At tage højde for arkitekturen betyder, at for eksempel en funkisbolig med stramme, fine linjer ser godt ud i mat sort, hvid eller grå som U-738 Ibenholt. Mens et mere traditionelt hus får et hyggeligere look med for eksempel beige nuancer som U-766 Sandstorm eller U-771 Grey Clay. Måske passer U-744 Manor Yellow, U-530 Light Terracotta eller U-779 Night Blue bedre til dit hus?

Tøv ikke med at bede en medarbejder i din lokale Flügger-butik om hjælp til at finde farver til paneler, sokkel, vægge, døre osv. for at få et holistisk udtryk.

Hjemmets omgivelser kan i høj grad påvirke vores oplevelse af farver. Overvej især, om du bor i et område, der er udsat for tilsmudsning fra f.eks. skove og/eller støv og forurening fra trafikerede veje. Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé at styre uden om de lyseste farver for at få det smukkest mulige resultat over tid.

Det kan også være en idé at gå en runde rundt om huset og observere, hvilke elementer der ikke skal ændres. Hvis boligen for eksempel ligger tæt på nabohuset, kan det være godt at tage højde for deres farvevalg for et harmonisk og fint resultat.

Oplevelsen af farver

Vidste du, at farverne opfattes både lysere og stærkere på facaden, end det fremgår af farvekortet? Det er faktisk sandt, i modsætning til hvad mange tror. Vi anbefaler derfor, at du vælger en farve, der ser lidt mørkere ud på farveprøven end den, du ønsker, at dit hjem skal have. Det kan også være en god idé at undgå farver, der ser meget stærke ud på farveprøven og gå efter en mere dæmpet farve. Det skyldes, at farverne bliver stærkere på væggen, så for eksempel en lysegul kan blive skrigende lysegul, mens en brunlig gul tone opfattes som en mere afslappet gul.

Hos Flügger anbefaler vi altid at male et stort opstrøg af farverne, inden den endelige farve vælges. Det gælder både indendørs og på facaden. Farver og hvordan vi opfatter dem, påvirkes i høj grad af blandt andet deres omgivelser og lys. Observer derfor, hvordan farven ændrer sig i løbet af døgnets 24 timer. Kan du lide den lige så meget på en grå regnvejrsdag som en solrig morgen? Så har du måske fundet den helt rigtige nuance til netop din bolig.

Sidst men ikke mindst, er det nemt at se sig blind på det enorme udvalg af farver der findes. Ikke mindst har mange svært ved at forestille sig, hvordan den lille farveprøve kommer til at se ud på en hel husfacade. Skulle du støde på et hjem med en farve, du kan lide, kan det være en god idé tage et billede til inspiration. Bemærk også, hvilke farver der er brugt på f.eks. fundamenter, og hvilke omgivelser boligen ligger i. Dette kan være til stor hjælp, når du står i din lokale farvehandel, og valget skal træffes.

Du finder alt til træværket hos Flügger

Når du skal give dig i kast med at male garagen eller carporten, er kvalitetssikret træmaling nødvendigt for at træværket holder i mange år. Med Flüggers træbeskyttelse får du op til 15 års beskyttelse med ren slidstyrke i verdensklasse mod sol, regn og frost. Så gør dig selv en tjeneste, tjek vores udvalg og smid en træmaling fra Flügger i kurven. 
Udforsk vores farvekort til udendørs farver her