Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken maling til sommerhuset?

Hvis du har erhvervet dig et sommerhus eller blot ønsker at opfriske hytten, så er det væsentligt at malingen dækker ordentligt. For maling til træ, er i realiteten træbeskyttelse, som skal sikre træet de ypperste betingelser, når træet skal kunne ånde, leve og holde i mange år fremadrettet. Foruden gode levevilkår, bør nærmiljøet prioriteres i form af vandbaseret træbeskyttelse. Hos Flügger opnår du de bedste betingelser for træet og naturen. Læs om hvilken maling, som du bør bruge til formålet.

Skånsom maling til sommerhuset

Det skønne sommerhus med naturen tæt på, hvor man nyder stilheden, naturen og hyggelige stunder, er på mange måder et frirum. På samme måde som sommerhuset tager hånd om dig, bør du også tage hånd om sommerhuset. Dit sommerhus bør vedligeholdes med træbeskyttelse, som er holdbart, slidstærkt og skånsomt for nærmiljøet. Hos Flügger har vi gennem årene udviklet vores træbeskyttelse med en innovativ tankegang, som har resulteret i vores allermest miljøvenlige træbeskyttelse nogensinde, Wood Tex. Foruden at yde effektiv holdbarhed, uanset tidligere behandling, så fås Wood Tex vandbaseret, som betyder mindst mulig miljøbelastning for omgivelserne. Forventede holdbarhed er op til 12 år, hvor vejrbestandige egenskaber forhindrer mug- og skimmelvækst. Sommerhusets træfacade fortjener kvalitetssikret og miljøvenlig træbeskyttelse, som gør at du kan fryde synet hver gang du triller ind. Du kan finde Wood Tex i mange farver og nuancer.

 

Hvis du ønsker at sommerhusets rå træfacade fremstår med glød og synlige årer, så er Wood Tex 03 perfekt til dig. Du kan forvente op til 8 års holdbarhed, som efter påførsel vel og mærke tørrer hurtigt. Hvis du derimod ønsker en alsidig og halvmat træbeskyttelse med op til 12 års holdbarhed, som effektivt hæmmer mug- og skimmelvækst på overfladen, så er Wood Tex 04 perfekt til formålet. 

 

Med Wood Tex 05 kan du male i dårligt vejr. Når træet trænger til en markant vejrbestandig træbeskyttelse, som uden problemer tåler regnbyger efter 1 time og hæmmer mug- og skimmelvækst på overfladen. Malingen er fyldig og holder helt op til 15 år, hvis man grunder træet inden påførsel. Effektiv og ideel træbeskyttelse i ustadigt vejr. 

 

Træet kan ofte fremstå overdådigt med en helmat træbeskyttelse, som Wood Tex 07, da træbeskyttelsen omslutter lyset fra solen. Ingen genskin lader sommerhuset komme til sin ret og træde ud fra resten af omgivelserne. Foruden glansen, tåler maling regnbyger efter 1 time, hæmmer mug- og skimmelvækst på overfladen og så holder den op til 15 år, hvis man grunder træet inden.

Male sommerhus udendørs - Hvornår?


De bedste betingelser for udendørs maling er utvivlsomt, når vejret er tørt, overskyet og med temperaturer mellem 10-25. Desværre er forholdene sjældent som disse, men frygt ej, fordi den vigtigste faktor er at man ikke maler i direkte sol og regnvejr. Ved direkte sol vil malingen tørre for hurtigt og resultere i større risiko for ujævnheder. Mal altid på skyggesiden og følg solen rundt om huset. I forhold til perioden, så er sen forår til tidlig efterår perfekt til at svinge malerrullen på træfacaden. Månederne fra april til september er ideelt til udendørs maling. Hvis du ønsker at blive endnu klogere på tidspunktet for udendørs maling og hvilken rolle luftfugtighed har - så læs mere om de ideelle betingelser her.

Sådan maler du sommerhuset - Guide

 

Inden du maler med Wood Tex eller anden træbeskyttelse, så bør du overveje at påføre en grunder for at give træbeskyttelsen de bedste betingelser for holdbarhed og vedhæftning. Læs mere længere nede om hvilken grunder eller primer, som du skal anvende og hvornår?

 

  • Først skal du rense træet med børste og facade med grundrens. Skyl efter med vand og lad tørre. 
  • Vælg pensler, der passer til bræddernes bredde for at få en jævn dækning over hele overfladen, når du maler. Typisk facadepensel - som fås i forskellige bredder. 
  • For at undgå overlapningslinjer eller ujævnheder skal du male en sektion ad gangen, hvor du maler vådt-i-vådt. Mal altid fra toppen og nedad.
  • Følg fremgangsmåden til slut.

 

Overvej grunder til ubehandlet træ

Hvis du ønsker at træet skal have gode betingelser for vedhæftning og holdbarheden af træbeskyttelsen, så bør du anvende en grunder inden du maler. I Wood Tex-serien finder du to grundere til træ, som er Wood Tex 01 og Wood Tex 02. Førstnævnte er perfekt i kombination med en oliebestandig træbeskyttelse, som Wood Tex 06, men vi anbefaler altid vores vandbestandige træbeskyttelse for lav miljøpåvirkning. Til alle vandbaserede træbeskyttelser, heraf 03, 04, 05 og 07, bør Wood Tex 01 grunder påføres inden, hvis man har ubehandlet træ. Opnå slidstyrke og en pigmenteret overflade, som giver træet yderligere beskyttelse mod fugtabsorption. Den tørrer hurtigt, så du kan komme i gang med at male sommerhuset samme dag.

 

Farvevalg til sommerhus

Hos Flügger ved vi, at farvevalg er vigtigt og derfor vejleder vi altid baseret på nye farvetrends og tidløse farver. Den mest populære farve til sommerhuse og træfacader er sort, fordi farven holder år efter år. Hvis du er mere nysgerrig på farvevalg og hvad som trender, så læs mere om hvordan man vælger den rigtige farve til træfacaden her.

Pas på dit sommerhus

Sommerhuset er vigtigt at vedligeholde med de bedste betingelser for holdbarhed i vind og vejr. Med Flüggers Wood Tex-serie opnår du holdbarhed op til 15 år med miljøvenlige egenskaber for mindst mulig indvirkning på dine omgivelser. Den er samtidig ekstremt let at påføre og tørrer hurtigt. Husk at Flügger leverer lige til døren alle ugens hverdage! Så bestil i dag og kom i gang med malerrullen på 0-3 hverdage. Så du kan blive klar til sommeren! 

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!