Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan gør man mørke rum lysere?

Nogle rum kan fremstå utrolig mørke på trods af lysindfald fra vinduer og lyse møbler. Heldigvis er der nemme metoder til at lyse værelset op. Læs med og få tips & tricks.

Gør gulvet lysere

Én af de gyldne råd til at lyse rummet op, er at gøre gulvene lysere. Hvis du har trægulve i boligen, så kan du enten hvidlakere, ludbehandle eller hvidskure med sæbeolie. Denne fremgangsmåde kaldes for hvidpigmentering. Hvis du ønsker et “quick-fix” for at lysne dine gulve op, så er hvidskuring med sæbeolie den nemmeste og hurtigste vej til lysere gulve. Læs mere om hvidpigmentering og hvordan du gør det herunder. Find i øvrigt alt til opgaven hos Flügger.    

Du kan læse mere om hvidpigmentering her.

Ophæng spejle

Et andet godt trick er at ophænge mindre spejle i rummet eller et stort spejl til at reflektere lyset fra vinduerne. Fordelagtig placering for spejle er over for et vindue. Du får skabt en illusion om et større rum og lyset reflekteres rundt i lokalet. 

 

Mal dine vægge

Vores favorit tip til at lyse rummet op, er selvfølgelig at male dine vægge i lyse farver. Vi har masser af lyse farver at vælge imellem, som alle kan bidrage til at rummet fremstår større og lysere end førhen. Vi anbefaler at du vælger en maling med en smule mere glans end normalt, for at lyset reflekteres bedre. Hvis du vælger en ultramat maling, så vil lyset blive absorberet. Dermed vil en glans 5 eller 10, som Wall Paint og Perform 10, i lyse farver, lystne rummet markant op. Du kan finde dem herunder med tilhørende udstyr. 

 

Du kan læse mere om hvordan du får det bedste resultat på væggen her.

Vask vinduerne

Faktisk kan en omgang vinduespudsning gøre store underværker for rummets lysniveau. Hvis vinduerne er tilsmudsede, hvor mange måneders skidt og møg har samlet sig, er lysindfaldet minimeret markant. Hiv fat i en vinduespudser eller grib fat i opgaven selv. 

 

Flere lyskilder

Selvom at flere lyskilder i rummet kun skaber bedre betingelser, når de er tændt, så kan det være et godt supplement til de øvrige tiltag. Du kan med fordel anvende LED lamper forskellige steder i rummet, f.eks. i rummets hjørner, som kaster lys ud i rummet.

 

Inspiration i hjemmet

Mange gange er inspiration og tips & tricks med til at udvikle vores sans for indretning, hvor man kan blive inspireret og få viden henimod egne løsninger i hjemmet. Køb maling hos Flügger og oplev forskellen. Smid varer i kurven og få leveret på få hverdage. Husk at du kan få gratis fragt ved køb over 499 kr. Vi står klar til at hjælpe dig.

 

Vi ønsker dig en rigtig god arbejdslyst!