Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan maler man en vandskuret væg?

En vandskuret eller pudset væg er ret rustik at se på uden en klat maling. Selvom vandskurede vægge giver en unik charme til dit hjem med sit iøjnefaldende og subtile teksturerede finish. Hvis man maler væggen i lysere toner, så fremhæves detaljer og du kan sætte dit personlige præg. Bliv klogere på hvilken maling du skal anvende, indendørs såvel som udendørs, samt hvordan du gør det.

Hvilken maling til vandskurede vægge?

Når du skal vælge hvilken maling du skal anvende på din vandskurede væg, afhænger det hovedsageligt af placeringen - indendørs eller udendørs. Hvis væggen er indendørs, så skal du anvende en vandbaseret maling. Vi anbefaler Dekso Ultramat 1, som kan anvendes i alle rum, pga. malingens dækkende og slidstærke egenskaber. Hvis du skal male i badeværelset, så er yderligere fugtafvisende maling med højere glans at foretrække - eksempelvis Dekso H2O 20. Dekso Ultramat 1 er imidlertid utvivlsomt den bedste maling til hjemmets øvrige rum, fordi den er hårdfør og mat.

 

Hvis du skal male en vandskuret væg udendørs, som facaden eller murværket ud til vejen, så skal du anvende en vejrbestandig maling, som kan klare al slags vejr og er mug- og skimmelhæmmende. Vi anbefaler Flügger Facade Resist, som er mat og 100% diffusionsåben for effektiv åndbarhed for murværket. Den særlige fordel ved Facade Resist er, at overfladen tåler regn 30 minutter efter påføring. Med sin langvarige holdbarhed på forventet op til 15 år, kan du læne dig tilbage og nyde din vedligeholdesfrie vandskurede væg. 

 

De kan tones i mange farver.

Sådan maler du vandskuret væg - guide

 

  • Begynd med at fjerne alt som måtte sidde på væggen eller muren, som f.eks. skruer og husnumre. Du skal rengøre overfladen med grundrens og børste, som f.eks. Fluren 37, hvis væggen eller muren ikke er nypudset. For det er vigtigt at fjerne skidt og snavs for at opnå den bedste vedhæftning. Vær opmærksom på at grundrensen blandes med vand i forholdet 1:10. Husk at du med fordel kan anvende Fluren 37 på sprayflaske, da den kan sprayes direkte på væggen. Efter at rensning af væggen er udført, skylles overfladen med rent vand eller tørres med en opvredet, fugtig klud. Tør gerne efter med tør opvredet klud eller håndklæde. Husk gerne at anvende gummihandsker for at skåne dine hænder mod irritation og udtørring. 

 

  • Efter endt rengøring og tørring skal væggen eller muren forankringsgrundes. Ved indendørs anvendelse bør gulve afdækkes. Med forankringsgrunder opnår du markant bedre vedhæftning og mest ensartede finish. Hæld forankringsgrunderen i malerspanden og påføres i et tyndt lag med malerrullen. Efter det ene lag, skal overfladen tørre i mindst 4 timer. 

 

  • Hvis væggen er medtaget og meget rustik, bør du inspicere for huller og revner, samt udbedre disse med fugemasse og en fugepistol. Sprøjt fugemassen i huller og revner, hvorefter du udglatter disse med spartlen. Slib eventuelt let efter tørring med sandpapir, korn 120. Tør støv væk.

 

  • Nu er du klar til at male. Begynd med at omrøre malingen og hæld den op i malerspanden. Start med at beskære langs kanterne med den ovale pensel. Derefter kan du male med malerrullen påsat forlængerskaftet. Du bør male vådt-i-vådt og fordele malingen i et jævnt lag på overfladen. Efter første lag, bør du vente 24 timer inden du påfører andet lag. 

 

  • Efter mindst 6 timers tørretid kan væggen eller muren tåle meget, men vær varsom indtil overfladen er gennemhærdet efter 28 døgn.

Køb maling til vandskurede vægge

Få masser af farve i hjemmet eller på murværket, hvor du på Flügger.dk kan købe alt til malerarbejdet. Blot køb i dag - og modtag maling samt tilbehør allerede i morgen, så du kan komme i gang og nyde farven. Køb også for mere end 499 kroner og opnå gratis fragt. Det er uvirkeligt nemt hos Flügger med skarpe priser.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!