Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Hvorfor skal du bruge malersprøjte?

Frustrerende stænk på skånsomme overflader eller møjsommelige arbejdsstillinger er næppe nogens livret. Men det er oftest hvad der står på menuen, når man skal male med en klassisk malerrulle eller pensel. Heldigvis findes der et glimrende alternativ til det traditionelle malerværktøj - nemlig malersprøjten.

Der er mange fordele ved at vælge en malersprøjte. Du mindsker blandt andet risikoen for stænk og pletter, hvilket kan være en slem kilde til irritation. Lander der først en klat maling på en blottet overflade, skal man reagere hurtigt for at undgå et størknet afmærke. Heldigvis er det lettere at finfordele maling med en malersprøjte i forhold til den klassiske tilgang med en pensel eller rulle.

Hvad skal du være opmærksom på?

En malersprøjte har også åbenlyse ergonomiske fordele, da du slipper for at møve dig ud i en række smertefulde arbejdsstillinger, som ikke helt kan undgås med pensel eller rulle. Med en malersprøjte slipper du for at påføre malingen med manuelt ensformige bevægelser, og du kan i stedet fordele malingen på en let og elegant facon. Du reducerer samtidig arbejdstiden markant, hvilket er guld værd i en tidsknap hverdag, uden at gå på kompromis med en nydelig finish.

Herunder vil vi forklare, hvordan du betjener og benytter en malersprøjte, samt hvad du skal være opmærksom på, når du benytter redskabet.

Før du begynder på dit projekt, er der en række ting, som du skal være særlig opmærksom på. En malersprøjte er et yderst funktionelt redskab, men du bør altid tjekke om den overflade du skal male, kan males med en malersprøjte. Som tommelfingerregel bør du ikke anvende malersprøjte, hvis du skal male vinduer eller gelænder.

Hvis overfladen er ujævn, kan den potentielt slibes jævn med fint sandpapir. Herefter skal du fjerne slibestøv og urenheder, hvorefter du så kan benytte malersprøjten. Ellers passer malersprøjten sammen med de fleste overflader, men husk de ovenstående undtagelser inden du køber en malersprøjte.

Malersprøjter fås i flere forskellige størrelser. Og størrelsen på malersprøjten bestemmes typisk af størrelsen på overfladen, der skal males. Eksempelvis kan det være en god idé at vælge en lille malersprøjte til mindre overflader, hvorimod en stor malersprøjte med hjul kan dække et stort areal.

Hos Flügger sælger vi kun udvalgte modeller af malersprøjter - men på vores datterselskabs Malgodt hjemmeside kan du finde et bredt udvalg af malersprøjter og tilbehør. Når du køber en maling, bør du tjekke om malingen kan påføres med sprøjte, men som regel er det tilfældet. Inden brug skal malingen altid hældes op og omrøres godt, og eventuelt fortyndes med lidt varmt vand, så den rette konsistens opnås. Hvis du skal male med en træbeskyttelse eller en olie, er det ikke nødvendigt at fortynde.

Sådan maler du med malersprøjte

Herunder får du en udførlig trin-for-trin-guide, som du trygt kan følge, når du skal male med en malersprøjte. Hvis du følger alle trinene punkt for punkt, får dit projekt en fin og flot finish:

 • Rengør og fjern løs maling, snavs, fedt og lignende. Med grundrens, f.eks. Fluren 37 fra Flügger.
 • Fyld beholderen op med maling og sæt den fast på sprøjten.
 • Har du købt en malersprøjte uden en påmonteret beholder, kan du skippe ovenstående punkt, da denne type sprøjte kan suge malingen direkte op fra spanden.
 • Start med at male overfladen, idet du bevæger sprøjten i jævne strøg.
 • Bevæg sprøjten lodret og vandret rundt foran overfladen - gerne med 15-20 centimeters afstand.
 • Bliv ved indtil overfladen har en ensartet og smuk finish.
 • Når du er færdig med at male, skal du rengøre sprøjten med udgangspunkt i producentens anvisninger.
 • Husk at tjekke brugsanvisningen og sikkerhedsdatabladet, så du er helt sikker på den korrekte fremgangsmåde.

Tilbehør til maling med malersprøjte

Malersprøjter bør anvendes sammen med en række forskellige former for tilbehør, herunder:

 • Slanger - tilslutter sprøjtens beholder.
 • Filter - filtrerer den maling, der skal påføres.
 • Dyser - påfører malingen i forskellige mønstre (vandret, lodret eller cirkulært).
 • Afdækningspap/plast - beskytter overflader og genstande, der ikke må få malerpletter på sig.
 • Værnemidler - beskyttelsesbriller, handsker og åndedrætsværn.
 • Hvis væggen er snavset - anvend grundrens, f.eks. Fluren 37 på spray eller flaske.

Køb en malersprøjte og gør en klog investering

Med en malersprøjte kan du for alvor sætte fut under dit malerprojekt. Du kan vælge mellem et hav af smarte airless malersprøjter hos vores datterselskab Malgodt.dk. Du får fremragende kundeservice hos vores rutinerede og imødekommende personale, som sidder klar til at hjælpe dig over telefonen og mail. Ved køb af en malersprøjte til over 499 får du fri fragt, og du kan forvente levering indenfor 0-2 hverdage. Så skynd dig at købe en malersprøjte, hvis du vil nå hurtigt i mål med dit næste malerprojekt.