Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvad skal jeg male min kælder med? 

Silikatmaling er fugtafvisende, hvilket gør den ideel til områder, der er udsat for daglig fugt. Brug den på facader, vådrum og kældre for at komme fugten i væggene til livs, for bedre indeklima og holdbarhed af boligens materialer.

Hvilken maling til kælder og facade?

Silikatmaling er en type maling, der består af mineralske, dvs. uorganiske farvestoffer. Bindemidlet i silikatmaling er kaliumsilikat, også kendt som vandglas. Ren silikatmaling leveres normalt i to komponenter: bindemiddel og pigment. Når disse to ingredienser blandes sammen, dannes en meget holdbar og åndbar overflade - ideel til brug på mursten, puds og betonfacader. Ud over at være attraktiv er silikatmaling også meget nem at vedligeholde. Når den først er påført, kræver den ingen særlige rengøringsmidler eller behandlinger - det er blot nødvendigt at vaske den med vand og sæbe for at holde overfladen som ny.

Faktisk kan silikatmaling anvendes både indendørs og udendørs, da malingen ingen større risiko for sundhedsskadelig indeklima har. Derimod har silikatmaling en kemisk sammensætning, som forårsager at kontakt med hud og øjne kan være yderst sundhedsskadelig. Derfor anbefaler vi altid, at du påfører dig lange ærmer og bukser, samt sikkerhedsbriller og handsker, når du maler med denne type. Med silikatmaling på væggene, facaden eller soklen, er du godt beskyttet mod fugtindtrængning og andet slid. Den uopløselige kemiske sammensætning, er utrolig hårdfør, som sikrer fugtresistente og holdbare overflader op imod 10 år. Hvis du samtidig også ønsker en ekstra diffusionsåben silikatmaling, så er Flüggers Facade Silikat ideel til formålet. Med denne får bunden mulighed for at “ånde”, for skånsomt og effektivt at slippe af med fugten igen. Især facade og sokkel kan have store fordele med forøget diffusionsåbenhed. 

 

Facademaling og sokkelmaling?

Silikatmaling er fremstillet af kaliumsilikat og er et populært valg til facader og sokler på grund af dets slidstærke egenskaber, men kan også bruges indendørs. En af de store fordele ved silikatmaling er, at den senere kan overmales med moderne maling (forudsat at silikatmalingen ikke indeholder et vandafvisende tilsætningsstof). Dette gør det til en meget alsidig mulighed.

Silikatmaling fås i adskillige farvekombinationer og er robust med en lang levetid. Den er også klassificeret som en selvrensende maling ligesom kalk, hvilket er særlig fordelagtigt, hvis den bruges til husfacaden. Det skyldes, at snavspartikler skylles af facaden ved regn, og malingens alkaliske natur forhindrer alge- og mosvækst, så facaden holder sig flot i mange år. Dvs. at du uden problemer kan anvende silikatmaling, som en facademaling og sågar en såkaldt udendørs murmaling.

 

Vær opmærksom på

Vær opmærksom på at silikatmaling består af en kemisk sammensætning, som ved kontakt med hud og øjne, forårsager skader som kan være yderst sundhedsskadelig. Faktisk skyldes dette malingens basiske egenskaber. Derfor anbefaler vi altid, at du påfører dig lange ærmer og bukser, samt sikkerhedsbriller og handsker, når du maler med denne type. Husk også at røre rundt i spanden undervejs, da bundfald ofte forekommer. Vær opmærksom på IKKE at påføre silikatmaling på stål, træ, gipsplader, plastik og generelt underlag, der ikke indeholder silicium.

 

Er der tidligere malet med silikatmaling?

Faktisk er det nemt at se, om dit hus er blevet tidligere malet med silikatmaling - du skal blot undersøge selve malingen. Hvis du ser en tynd film på overfladen, er det et godt tegn på, at der er blevet brugt silikatmaling. Du kan eventuelt skrabe malingen af med en kniv, hvis det er vanskeligt at få øje på filmen. Hvis du vil være helt sikker, kan du tage en lille prøve og sende den til et laboratorium, der beskæftiger sig med overfladeteknik. Det koster et par hundrede kroner at få foretaget en test, men det er ofte værd at vide med sikkerhed - fordi en vandafvisende silikatmaling ikke fungerer med moderne akrylbaseret silikatmaling. Så hvis du ikke er sikker nok på, hvilken slags maling der er på dine vægge, skal du som minimum altid sørge for at undersøge, om der er en film, inden du begynder at male over den. På den måde ved du, om du skal skrælle malingen af eller påføre en speciel primer, inden du maler.

 

Læs også om: Hvad er grunder og primer?

Sådan maler du kælderen

 

Forberedelse:

 

  • Det første skridt inden du maler din kælder, er at dække møbler og gulve til for at undgå unødige pletter. Støvsug derefter væggene grundigt, for at fjerne støv og løstsiddende elementer. 
  • Efterfølgende rengøres væggen med grundrens, som Fluren 37, der skrubbes grundigt med børste, hvorefter dét skylles af med vand eller tørres væk med en våd klud. Lad væggen tørre.
  • Efter væggen er blevet tør, bør du undersøge væggen for huller og revner, for derefter at udbedre disse med egnet spartelmasse. Det kunne være Flüggers Easy Filler. Spartel tørrer hurtigt, så du inden længe kan slibe ujævnhederne ned for en glat overflade.
  • Afslutningsvis kan du påføre en primer, hvis du ønsker en endnu bedre vedhæftning og dermed endnu bedre betingelser for silikatmalingen. En primer påføres blot med en malerrulle, hvor et enkelt lag er tilstrækkeligt for bedre vedhæftning.

 

Når du maler:

 

  • Først hæld malingen op i en spand. Det er vigtigt at undgå at holde for mange pauser under arbejdet, da det kan påvirke kvaliteten af det endelige produkt. 
  • Påfør første lag med en langhåret malerrulle, hvor du hele tiden maler vådt-i-vådt - dvs. ikke går tilbage til det allerede malede. 
  • Når du er færdig med det første lag, skal du lade det tørre helt, før du går videre til det andet lag. I mellem lagene kan du slibe overfladerne let for at sikre, at de er glatte og jævne. 
  • Til sidst kan du eventuelt påføre et tredje lag maling, afhængigt af projektets specifikke krav. Ved at følge disse trin kan du opnå en professionelt udseende finish.

 

Bedste vilkår for din kælder

Silikatmalingen kan fås i mange forskellige farver, så du kan finde den perfekte nuance, der passer til din boligindretning. Med sine åndbare egenskaber, får du altid de bedste vilkår til dine kældervægge med silikatmaling, som f.eks. Flügger serie. Læg én i kurven med malerværktøj og bestil idag - så kommer du igang indenfor 0-5 hverdage.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!