Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Giv din slidte facade nyt liv med moderne maling 

 

Overvejer du at renovere og opdatere facaden på dit hus? Ældre facader, der tidligere har været behandlet med eks. kalk, kan godt behandles på ny med moderne maling.

 

Respekter din boligs arkitektur, og fremhæv de flotte detaljer

Har du en ældre bolig, kan du opnå et originalt udtryk, ved at vælge helt matte farver, da de giver næsten samme visuelle effekt som en kalket facade.

Du kan ligeledes overveje at stryge malingen på fremfor at rulle. Det er mere tidskrævende, men giver et mere originalt udtryk.

 

Lad din facade ånde med diffusionsåben maling

Vi tilbyder flere typer facademaling, og de fleste produkter kan tones alle farver. Fælles for dem er, at de skal males på en klargjort facade, der fri for snavs og alger.

Når facaden skal males, er det en fordel at gå efter en diffusionsåben maling. Når en maling er diffusionsåben, betyder det, at fugten inde i boligen kan trække ud gennem muren. Er malingen ikke diffusionsåben, kan der lettere ophobe sig fugt i muren, som med tiden vil løsne maling og puds.

Moderne, diffusionsåbne facademalinger som f.eks. Facade Universal eller Facade Resist er ofte ekstremt holdbare, og kan modstå ydre påvirkninger som regn og anden fugt.

Du kan finde gode tips til maling af murværk i vores videoguide.

Billede før renovering

Billede efter renovering

Rens og grund før malerarbejdet startes

Maler du med moderne maling direkte ovenpå kalk, risikerer du, at der ophober sig fugt i muren, da kalk udvider sig, når det bliver fugtigt. Det kan sætte gang i afskalninger i det ydre lag maling.

Har der tidligere været kalket, eller er der flere gamle lag maling på din facade, bør du rense den. Det kan du gøre på én af følgende måder:

  •  Brug en højtryksrenser med vand
  •  Sandblæsning med sand, lava mv.
  • Kemisk fremgangsmåde

Gældende for alle tre metoder er, at der er tale om tekniske behandlinger. Det kan derfor være en god ide at rådføre sig med en professionel.

Vælger du selv at afrense din facade, bør du være yderst forsigtig i din fremgangsmåde, så du ikke ødelægger facaden. Det kan efterfølgende være nødvendigt at pudse dele eller hele facaden op, hvis den er meget slidt. 

Når facaden er afrenset, så husk efterfølgende at grunde den ordentligt med f.eks.Facade Primer, så det nye lag maling vedhæfter optimalt.

Har du spørgsmål i forbindelse med renoveringen af din tidligere kalkede facade, så kig ind i din lokale Flügger farver, hvor vi står klar til at hjælpe.