Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click & Collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click & Collect
  • ...

Renover din slidte facade med moderne maling 

Ønsker du at renovere og opdatere facaden på dit hus? Så kan du sagtens male med moderne maling på ældre facader, der fx tidligere har været kalkede. Det er en god måde at forny dit hus og skabe stor forandring - det kræver blot en god gang facademaling. 

 

Respekter din boligs arkitektur

Har du en ældre bolig, som du ønsker at male med moderne maling, bør du respektere dens oprindelige stil.

For at opnå et originalt udtryk kan du vælge helt matte farver, da de giver næsten samme visuelle effekt som en kalket facade.

Du kan ligeledes overveje at stryge malingen på fremfor at rulle. Det er mere tidskrævende, men giver et mere originalt udtryk.

 

Lad din facade ånde med diffusionsåben maling

Du kan vælge mellem flere typer af facademaling til din afrensede facade.

Det kan være en fordel at lede efter malinger, der er diffusionsåbne. Når en maling er diffusionsåben, betyder det, at fugten inde i boligen kan trække ud gennem muren. Er malingen ikke diffusionsåben, kan der lettere ophobe sig fugt i muren, som med tiden vil løsne maling og puds.

Moderne, diffusionsåbne facademalinger som fx Facade Universal eller Facade Impredur er ofte ekstremt holdbare og kan modstå ydre påvirkninger som regn og anden fugt.

Du kan finde gode tips til maling af murværk i vores videoguide.

Billede før renovering

Billede efter renovering

Rens og grund!

Maler du med moderne maling direkte ovenpå kalk, risikerer du, at der ophober sig fugt i muren, da kalk udvider sig, når det bliver fugtigt. Det kan sætte gang i afskalninger i det ydre lag maling.

Har der tidligere været kalket, eller er der flere gamle lag maling på din facade, bør du rense den. Det kan du gøre på én af følgende måder:

  • Brug en højtryksrenser med vand
  • Sandblæsning med sand, lava etc.
  • Kemisk fremgangsmåde

Gældende for alle tre metoder er, at der er tale om tekniske behandlinger. Det kan derfor være en god ide at rådføre sig med en professionel.

Vælger du selv at afrense din facade, bør du være yderst forsigtig i din fremgangsmåde, så du ikke ødelægger facaden. Det kan efterfølgende være nødvendigt at pudse dele eller hele facaden op, hvis den er meget slidt.

Når facaden er afrenset, så husk efterfølgende at grunde den ordentligt med fx Facade Primer, så det nye lag maling vedhæfter optimalt.

Har du spørgsmål i forbindelse med renoveringen af din tidligere kalkede facade, så kig ind i din lokale Flügger farver, hvor vi står klar til at hjælpe.

 

Du finder alt til træværket hos Flügger

Når du skal give dig i kast med at male garagen eller carporten, er kvalitetssikret maling og træbeskyttelse nødvendigt for at træværket holder i mange år. Med Flüggers træbeskyttelse får du op til 15 års beskyttelse med slidstyrke i verdensklasse mod sol, regn og frost. Så gør dig selv en tjeneste, tjek vores udvalg og smid en træbeskyttelse fra Flügger i kurven.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!