Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Vælg den rigtige træbeskyttelse til dit træ 

Du finder alt til træværket hos Flügger!

Når du skal give dig i kast med at male garagen eller carporten, er kvalitetssikret maling og træbeskyttelse nødvendigt for at træværket holder i mange år. Med Flüggers træbeskyttelse får du op til 15 års beskyttelse med ren slidstyrke i verdensklasse mod sol, regn og frost. Forskellige typer underlag, kræver forskellige typer behandling. Udvalget af træsorter er efterhånden stort, så det er nemt at lave fejl. Her på siden guider vi dig i, hvilken type træbeskyttelse der passer bedst til hvilken træsort. 

Hvis du ønsker at male din træterrasse så er det vigtigt at huske på at din træterrasse skal have træolie og ikke træmaling/beskyttelse. Hos Flügger har vi masser af træolier som kan få din terrasse til at fremstå smuk og velplejet, samtidigt med det beskytter mod vind og vejr. Bliver klogere på olie og beskyttelse til din træterrasse og læs vores guide med tips og tricks her.

 

Men er oliebaseret ikke den bedste træbeskyttelse? 

Du har sikkert hørt at oliebaseret træbeskyttelse er den bedste form for træbeskyttelse. Det var det også engang. Men hos Flügger har vi investeret stort i at udvikle en vandbaseret træbeskyttelse som er bedre for miljøet og bedre for dig. Den er desuden nemmere at arbejde med og rækker længere end oliebaseret maling. Vores vandbaseret træbeskyttelse er desuden svanemærket. Dette betyder ikke at du går på kompromis med kvaliteten - tværtimod! Svanemærket stiller strenge krav til både kvalitet og træbeskyttelsens modstandsdygtighed samt holdbarhed.

Vandbaseret træbeskyttelse har færre opløsningsmidler og er nem at arbejde med og holder i længere tid end oliebaseret. Desuden er det nemmere at rengøre dit arbejdstøj og pensler, da du blot kan rengøre det normalt med vand, hvorimod oliebaseret træbeskyttelse kræver terpentin eller penselrens for at blive rengjort.

Vær dog altid opmærksom på at du ikke må bruge oliebaseret træbeskyttelse ovenpå en overflade som tidligere er behandlet med en vandbaseret træbeskyttelse. Det omvendte kan dog sagtens lade sig gøre - det vil sige at du må godt male med en vandbaseret træbeskyttelse oven på træværk som er tidligere er behandlet med olie.

Flügger Wood Tex er en serie træbeskyttelse med fokus på effektivitet, holdbarhed og miljø. Produkterne er ukomplicerede, og du kan male på både nyt, uforarbejdet, fabriksgrundet og fabriksmalet træ. Du kan også male over gammel træbeskyttelse/maling, både oliebaseret og vandbaseret, så længe den gamle behandling er sidder fast.

Hvordan behandler jeg trykimprægneret træ?


Trykimprægneret træ skal behandles med det samme. Trods mange sejlivet rygter om at trykimprægneret træ har bedst af at så ubehandlet i et vis antal måneder, er det altså vigtigt at det bliver behandlet med det samme. Hvis du ikke bruger nogen som helst form for træbeskyttelse, risikerer du at overfladen bliver nedbrudt af sol, frost, vind og vejr. Det betyder at du risikerer at der trænger fugt ind i træet, eller at solens UV-stråler nedbryder overfladen. Trykimprægneret træ har oftest været opbevaret udendørs inden du køber det. Sørg derfor altid for at træet er tørt inden du påbegynder din behandling. Det vigtigste der sikrer et godt resultat, uanset trætype er at du husker at prime/grunde træet først. Hvis dit træværk ikke er tidligere behandlet, så anbefaler vi at bruge vores Wood Tex 01. Denne primer sørger for at den efterfølgende træbehandling hæfter bedre, holder længere og modvirker fugtoptag og ødelæggende svampearter. Hvis du gerne vil bevare træets naturlige udseende og blot fremhæve træets struktur og åretegning så anbefaler vi at male med en transparent træbeskyttelse eller en træolie. Fx vores 03 Wood Tex Transparent som hæmmer mug-og skimmelvækst på overfladen af træværket og samtidigt indeholder et UV-filter som beskytter mod solens nedbrydende stråler.

Hvis du derimod ønsker at give dit trykimprægneret træ en mere dækkende beskyttelse og måske en ny flot farve så kan du fordel male det med en heldækkende træbeskyttelse. Eksempelvis vores Wood Tex 07 som kan tones i alverdens smukke farver.

Hvordan behandler jeg lærketræ?

Uanset om træet er nyt eller gammel så start med at afvask træet med algefjerner. Derefter skal dit lærketræ grundes med Wood Tex 01. Herefter kan du selv vælge hvilken træbeskyttelse du ønsker at supplere med. Det kan enten være transparent eller heldækkende. 
Du kan se vores store udvalg i træbeskyttelse her

Hvilken træbehandling til Super Wood?

Til trods for at Super Wood er imprægneret, er det stadig vigtigt at behandler træet med en grunder som Wood Tex 01 for at sikre det bedste og mest holdbare resultat.
Herefter kan du vælge om du ønsker dit træværk skal kunne ses gennem beskyttelsen, eller om du fuldstændig ønsker at ændrer farven og skule strukturen. Så kan du vælge en heldækkende træbeskyttelse som kan tones i lige nøjagtig den farve du ønsker. Her kan du bruge enten Wood Tex 04 som er en halvmat træbeskyttelse, eller vores Wood Tex 07 som er en mat dækkende træbeskyttelse.

Hvilken træbehandling til Vakuumimprægneret træ?

Hvis dit træværk er vakuumimprægneret, er det optimale at starte behandlingen med Wood Tex 01. Det er en grunder der sørger for en optimal vedhæftning og sørger for at din træbehandling holder længere tid, så du slipper for at male og vedligeholde dit træværk ligeså ofte. Efter du har behandlet med grunder kan du selv vælge om du ønsker en transparent, eller heldækkende træbeskyttelse til dit træværk. Hvis du er i tvivl om du skal transparent, halvdækkende eller heldækkende maling til dit træværk, kan du blive klogere og læse mere her.

Fabriksgrundet/malet træ

Træ som er fabriksgrunder/malet skal primes med vores Wood Tex 02. Herefter kan du vælge enten en transparent eller en heldækkende træbeskyttelse.

Hvilken behandling til Komposit?

Komposit kræver normalt ingen overfladebehandling, men kan holdes ren med rengøringsmidler for at det ser flot ud i længere tid.