Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvor må man opbevare og bortskaffe maling?

Når du har maling i overskud efter et malerprojekt, så er det væsentligt at du opbevarer det frostfrit og bortskaffer det forsvarligt. Få svar på hvad du kan gøre med overskydende maling her.

Bedste måde at opbevare maling

Det bedste sted at opbevare maling er et tørt og køligt rum, som en kælder, isoleret garage eller skur. Du må aldrig lade maling stå i minusgrader, fordi malingens konsistens ødelægges, som kan få den til at skille og opleve små gryn samt ringe dækningsevne ved brug. Frostskade kan også forårsage forlænget tørretid, som er godt at vide, hvis du vurderer at malingens udseende er intakt. Du bør altid være opmærksom på, hvor du opbevarer din maling, da det kan blive en dyr fornøjelse uden rette forholdsregler.

Kan maling blive for gammelt?

Maling kan godt blive for gammelt. Hvis bøtten med maling har været åben i mere end to år, så er der ingen tvivl om dette. Faktisk varierer malingens holdbarhed, men du kan som regel finde “Brug ikke efter…” med udløbsdato markeret på produktet. Årsagen til at malingen ikke kan bruges efter udløb, er fordi at pigmenterne falmer og betyder at den skal kasseres for at undgå ringe resultater. Lugten er også en indikator på, at malingen er overskredet. Så bortskaf produktet, hvis farven ikke ligner sig selv og malingen lugter skidt. 

 

Bedste måde at bortskaffe maling

Når du har vurderet at malingen er for gammel og du ønsker at bortskaffe malingen, så skal det ske forsvarligt. Du skal aflevere produktet og produktets tomme emballage på nærmeste genbrugsstation. Her bortskaffes produktet på forsvarlig vis uden at forurene og med genanvendelse i fokus. Indholdet af kemi i maling og især træbeskyttelse er miljøskadelig for mikroorganismer, som betyder at den ikke må hældes i afløb eller smides i skraldespanden.

Har du restmaling? - Donér til Paint It Forward

Med maling i overskud efter malerprojektet, er det ofte løsningen at gemme resten, men så glemmer man alt om malingen og den ender med at blive for gammel. Hos Paint It Forward kan du nemlig donere din maling til fordel for sociale og kulturelle formål. Malingen som du donerer går hovedsageligt til borgere med lav indkomst, men også kulturelle og kunstneriske formål som upcycling workshops, sommerlejre for børn i København og inddragende kunstprojekter. Flügger donerer årligt masser af maling fra bl.a. testlaborierne, som består af 45% af malingen fordelt hos Paint It Forward. Projektet holder til på Nørrebro i København og har støttet mere end 90 kulturelle projekter. Støt projektet efter du har malet med maling fra Flügger.

 

Find og læs mere om Paint It Forward her

Bæredygtige vaner hele vejen

Foruden kvalitet er bæredygtighed og at give igen til fællesskabet på sinde hos Flügger. Vi har sågar gjort det en del af vores DNA, at producere forsvarligt og miljøvenligt, støtte bæredygtige projekter og gå forrest med budskab og handling imod miljøvenlige tider. Køb din maling hos Flügger på vores webshop og oplev kvaliteten selv. Du får levering på få hverdage. Husk at handle for mere end 499 kr. for gratis levering. Lad dig inspirere.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!