Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Undgå begynderfejl inden du maler

Drømmer du om et farverigt hjem? Du kan nemt gøre det selv med et par tips og tricks. For at sikre, at du får skarpe resultater, er der ting som du skal undgå og visse teknikker du bør huske på under processen - f.eks. godt med tålmodighed. Før du går i gang med dit malerprojekt, burde du bruge et øjeblik på at lære, hvordan du bedst griber opgaven an for bedste finish. Bliv klogere på begynderfejl og hvordan du minimerer disse.

Brug rigeligt med maling

Når du maler, kan det være fristende at strække malingen så langt som muligt. Dette kan dog hindre de gode resultater, hvis du ikke påfører gavmilde og mindst to lag. For det kan resultere i begrænset dækning, hvor tydelige striber eller ujævnheder synes nemmere. For at opnå de bedste resultater med et ensartet udseende, så skal du sørge for ikke at spare på malingen. Du skal blot dyppe oftere og sørge for rigeligt med maling uden malingen klumper på pensel eller malerrulle. Generelt er der brug for to lag maling for at opnå en ønskværdig vægfinish.

 

Forarbejdet er det halve arbejde

Hvis du investerer lidt ekstra tid og kræfter i at forberede væggene, kan det gøre hele forskellen for at opnå det flotte malerarbejde. Før du griber til penslen, så anbefaler vi at du nedvasker væggen med grundrens, som f.eks. Fluren 37. Du skal blot rengøre væggen med grundrens og en børste, hvor du blander med vand i forholdet 1:10. Man kan alternativt anvende Fluren 37 på sprayflaske, som kan sprayes direkte på væggen.

 

Når væggen har huller og revner, så udfyld alle ujævnhederne med fugemasse og fugepistol. Derefter udglattes fugemassen med en spartel. Du kan evt. slibe let med sandpapir korn 120 efter tørring for ensartede overflader før maling.

 

Husk at afdække gulvet og at rydde alle møbler væk eller ud af rummet. Når du afdækker, så kan du anvende plastik, filt eller pap, men hvis du spilder meget, så anbefaler vi plastik. Dette skyldes at plastik ikke absorberer og store mængder stænk og spild trænger ikke ned, som dermed ikke går ud over gulvet nedenunder.

 

Mal vådt-i-vådt

For at sikre en glat og jævn finish på overfladen, og undgå uheldige nuanceforskelle på væggen, så skal du altid male med vådt-i-vådt-teknikken. Det betyder, at du maler henad og ovenpå vådt maling og dermed ikke ovenpå det tørre maling. Denne teknik er især afgørende, hvis du anvender vandbaseret maling. Hvis du tager fat på et stort område, f.eks. et helt værelse, kan du prøve at opdele arbejdet i overskuelige afsnit. Begynd f.eks. fra højre mod venstre, oppefra og ned.

 

Skarpe kanter

Du kan nemt og enkelt opnå skarpe kanter på dine vægge. Det kræver blot et ekstra trin, når du maler. Begynd med at tape det ønskede område af, og mal langs malertapen med en pensel med samme hvide vægmaling som på væggen. Lad tørre i mindst 4 timer. Du kan nu male to lag i den ønskede kontrastfarve ovenpå. For at opnå det bedste resultat, så skal du sørge for at fjerne malertapen, mens malingen stadig er våd.

 

Brug kvalitetsværktøj 

Med investering i kvalitetsværktøj opnås et fremragende malerresultat. Uanset om det er pensler eller malerruller, så kan det betale sig at bruge lidt flere penge. For du får både et flottere slutresultat og du kan genbruge værktøjet flere gange. Med Flüggers fantastiske håndlavede og kvalitetssikrede pensler opnår du sjældent bedre malerværktøj. De er fremstillet i Sverige med holdbarhed i fokus.

 

Husk masser af tålmodighed

Det kan være besværligt og trættende at male, især hvis du har lange kanter og store flader. Men med tålmodighed kommer præcision, så vi fraråder, at du skynder dig gennem arbejdet. Afsæt masser af tid til at nyde processen, sæt noget musik på som motivation, og øv dig, indtil det er perfekt. Bare husk, at hvis du tager dig tid, vil det uden tvivl føre til gode resultater.a

Sjældent bedre malerværktøj end hos Flügger

Man siger at forarbejdet er det halve arbejde, som vi uden tvivl kan nikke genkendende til. Hvis man samtidig har udstyret i orden, så kommer man bedst og hurtigt i hus med malerarbejdet. Med kvalitetssikrede malerværktøj fra Flügger.dk, kan du nyde slutresultatets flotte finish, hvor malerarbejdet bare går derudaf. Bestil pensler, malerruller og værktøj i verdensklasse på Flügger.dk.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!