Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvorfor sandspartel?

Sandspartelmasse klæber godt, tørrer hurtigt og kan slibes glat for at opnå en professionel finish. Forstå hvad sandspartel kan og hvor nemt dét er at arbejde med i denne artikel.

Hvad er sandspartel?

Sandspartelmasse er en lysegrå spartelmasse med en meget luftig konsistens. Det bruges til at fylde indvendige overflader som vægge og lofter og til reparationer. Sandspartelmasse har også en let konsistens, hvilket gør den nem at arbejde med. Det gør således arbejdet nemt, når du vil spartle store overflader som vægge og lofter. Sandspartelmasse fås både i færdigblandet og i pulverform. Sandspartelmasse i pulverform blandes med vand og er derefter klar til brug. Du kan også vælge den færdigblandede, hvilket vil gøre arbejdet meget hurtigere. Den største fordel ved sandspartelmasse er dens lette vægt, hvilket gør den meget let at anvende og sprede jævnt over en overflade. Det er også mindre tilbøjeligt til at revne eller flage af end tungere fyldstoffer. En anden fordel er, at det tørrer hurtigt, så du kan slibe og male over det på kortere tid end andre typer spartelmasse.

Er sandspartel diffusionsåben?

Sandspartelmasse bruges typisk til at glatte træoverflader før maling eller farvning. I modsætning til traditionelle spartelmasse er denne skabt til at være sikker til brug på diffusionsåbne træsorter. Så ja - sandspartelmasse er diffusionsåben. Det betyder, at det ikke vil få træet til at miste fugt, hvilket ellers kunne føre til revner og skævhed. Denne åndbarhed i sandspartelmassen tillader altså luft at cirkulere gennem træets overflade. Hvormed dette forhindre ophobning af fugt, hvilket igen kan give problemer i træet. Som følge heraf er sandspartelmasse et ideelt valg til brug på alle diffusionsåbne træoverflader. Så kom trygt igang med at sandspartle i boligen. Levering på 0-3 hverdage. Nemmere bliver dét ikke!

 

Hvorfor bobler sandspartel?

Når du spartler over tapet, er der altid en risiko for, at limen opløses, og at tapetet begynder at trække sig væk fra væggen, hvor bobler kan forekomme. Dette kan ske, når du først påfører spartelmassen, eller selv efter at du er færdig og tror, du er færdig. Hvis det sker, skal du fjerne al spartel, før du kan begynde forfra. Flügger tilbyder et produkt kaldet "Wall Fixer", som kan hjælpe med at minimere denne risiko. Denne primer skal påføres tapetet, før du begynder at spartle, og den vil hjælpe med at holde tapetet på plads, selv hvis limen opløses. Selv om dette produkt ikke er en sikkerhed, kan det være med til at mindske risikoen for dyre fejltagelser.

Guide - Sådan fuldspartler du med sandspartelmasse:

 

Forberedelse:

Det er vigtigt at slibe væggen, før du påfører sandspartelmasse, da dette vil hjælpe spartelmassen til at hæfte bedre på overfladen med korn 40-80 sandpapir. Tør efter for at fjerne slibestøv.

 

Når du spartler:

Når du påfører sandspartelmasse, er det bedst at bruge en mindre spatel, der kan sænkes ned i spanden, da dette vil hjælpe med at undgå at spilde noget af spartelmassen. 

  • Begynd nederst på væggen, og før spatlen opad i en jævn, jævn bevægelse. Ofte vil det være lettere at kontrollere, hvis du spartler i sektioner, så tag en sektion ad gangen. Husk at skrabe spartelmassen ren og trække den sidelæns for at udjævne eventuelle overlapninger. Fortsæt på denne måde, indtil hele væggen er blevet dækket. 
  • Hvis der er tydelige overlapninger, når væggen er tør, kan du slibe disse ned. Husk også at slibe hele væggen, med korn 120 sandpapir efterfølgende påføring af hele to lag sandspartelmasse, da dette vil være med til at skabe en glat overflade, der er klar til maling.

 

Flot og jævn overflade med sandspartel

Leder du efter en nem og medgørlig spartelmasse, der kan give ensartede overflader med en smuk finish? Kig ikke videre end sandspartelmasse fra Flügger! Dette topprodukt kan bruges oven på flere typer underlag, hvilket gør det til den perfekte løsning til dine behov. køb i dag og få det leveret inden for få hverdage. Du vil ikke blive skuffet!

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!