Hvid ikke bare hvid

Der findes mange forskellige hvide, og det kan betale sig at vælge den rigtige til sin bolig - læs med her.

RAL 9010 

Her er industriens bud på hvid, som indeholder lige mængder af pigmenterne Umbra og Oxydgul. Tonen er lys og varm med en klar drejning mod gylden. Skal du have sprøjtelakeret dine gulvpaneler, eller køber du en færdigmalet dør, er der stor sandsynlighed for, at farven er RAL 9010. Maler du væggen Råhvid op imod et panel med RAL 9010, bliver du næppe glad for resultatet. Råhvid vil få RAL 9010 til at se træt og gulnet ud.

Kulørafvigelser forekommer ret sikkert imellem de forskellige producenters malinger. Så ikke engang hvis du vælger Flügger RAL 9010, fordi dine paneler er blevet malet i denne farve af en anden leverandør, er du helt sikker på at få nøjagtigt samme farve. Vil du være på den sikre side, så vælg i stedet at arbejde bevidst med kontrast.

Råhvid

Her får du et nutidigt og helt rent udtryk. Råhvid passer med de fleste andre kulører, fordi den er neutral. Og så er den noget af det lyseste, vi er i stand til at lave. Vær opmærksom, når du maler den op på store, solbeskinnede vægarealer. Fordi den er så lys, kan effekten næsten blive skærende hvid. Råhvid er maling med en hvid base tilsat et stænk af Umbra. Umbra tilføjer varme på en neutral måde.

Modehvid

Modehvid giver et blødt lys i rummet. Den bløde fornemmelse kommer af, at nuancen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvide. Det betyder i øvrigt også, at modehvid maling dækker rigtig godt og derfor er meget rationel at arbejde med. Udover Umbra indeholder modehvid også et stænk af Oxydgul, som giver malingen et svagt gyldent skær.

Kalkhvid

Nu gælder det om at holdt tungen lige i munden. For kalkhvid hælder mod sart gul. Er du på jagt efter et antikt udtryk, så er maling i kalkhvid den rigtige farve. Som et stykke papir, som tiden og solen har gulnet. Pas på kunstlys og Kalkhvid. I nogen tilfælde opstår en grønlig reflektion. Kalkhvid indeholder Umbra, Oxydgul og et lille stænk af ren gul. Det giver et æggeblommeagtigt, cremet udtryk. I våd tilstand ligner farven en fristende æggesnaps. Maling i kalkhvid dækker, ligesom modehvid, rigtig godt.

Galleri Hvid

Den stringente tvilling til Råhvid. De deler rigtig mange egenskaber på nær en vigtig ting: Gallerihvid er kølig og nøgtern, mens Råhvid er varm. Gallerihvid er altså alternativet til de populære cremede hvide - den stramme hvide!

I vores farvekort "at Home" finder du et udvalg af de mest brugte hvide nuancer. Husk at undersøge, hvilken hvid du har på vinduer, døre og paneler, inden du maler væggene hvide. Prøv også vores farvevælger, hvor du kan se farverne på en væg.

Stue med hvide vægge
Hvide farver

Flere artikler

Malet væg i farven Dove Feather med store vinduer

Indefarver

120 splinternye farver til hjemmet

Med 120 nye indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores nye indendørs farvekort her.

Tips & tricks

Kanter

Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.
Eilersen_promo

Eilersen farvepalet - farver til fremtiden

Vi har endnu engang samarbejdet med møbeldesignbrandet Eilersen og skabt 3 nye fantastiske farver til Eilersen farvepaletten.
Billede på grå-grøn væg

Indefarver

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.
Mand der maler væg med rulle og teleskopskaft

Videoguide

Mal væg og loft: Sådan gør du

Få gode tips til malerteknik og -proces i vores video her.

Tips & tricks

Ruller

Du skal vælge din malerulle ud fra det underlag, du skal male på: Skal du male en væg med struktur, fx savsmuldstapet, kan du vælge en grovere rulle, der smører mere maling på væggen. Hvis du skal male på glat filt eller væv, er en rulle med finere finish bedre for at opnår en glattere struktur.
Stue med møbler og malet væg i farven Mint Tea

Indefarver

Tidens populære farver

Med "Tidens farver" fra vores nye indendørs farvekort giver vi vores bud på 20 helt unikke farver til hjemmet..

Find din nærmeste Flügger butik

map