Hvide farver

Der findes mange forskellige farver hvid, og det kan betale sig at vælge den helt rigtige til sin bolig. Se 5 bud på hvid her.

Den hvide farve tillader dig at bruge mange andre farver, når du indretter dit hjem. Den er kølig, ren, og neutral og giver en let udtryk i fx en bolig. 

Hvid har forskellig symbolsk betydning. Det er fredens farve, og på slagmarken betyder det hvide flag overgivelse. 

I lande som Japan og Kina er hvid sorgens farve, der ofte forbindes med døden. I vestlig kultur står den hvide farve for det rene, det gode og det hellige.

1
hvid_optiskhvid

Galleri Hvid

Gallerihvid er kølig og nøgtern. På flere områder minder den om Råhvid, som dog har et varmere udtryk. Gallerihvid er et godt alternativ til de populære cremede, hvide, hvis du i stedet ønsker en mere klassisk hvid.

2
Kalkhvid

Kalkhvid

Kalkhvid hælder mod sart gul. Er du på jagt efter et antikt udtryk, så er maling i kalkhvid den rigtige farve. Pas på kunstlys og Kalkhvid - i nogle tilfælde opstår en grønlig reflektion. Kalkhvid indeholder Umbra, Oxydgul og et lille stænk af ren gul. Det giver et gyldent, varmt og cremet udtryk.

3
Modehvid

Modehvid

Modehvid giver et blødt lys i rummet. Den bløde fornemmelse kommer af, at nuancen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvide. Udover Umbra indeholder modehvid også et stænk af Oxydgul, som giver malingen et svagt gyldent skær.

4
RAL 9010

RAL 9010

Her er industriens bud på hvid. Tonen er lys og varm med en klar drejning mod gylden. Færdigmalede døre og paneler er ofte i RAL 9010. Kulørafvigelser forekommer ofte mellem de forskellige producenters malinger, så du er ikke sikret nøjagtig samme hvide selvom, der er tale om 9010.

5
Råhvid

Råhvid

Råhvid passer med de fleste andre kulører, fordi den er neutral. Råhvid er maling med en hvid base tilsat et stænk af Umbra. Umbra tilføjer varme på en neutral måde.

Her finder du nyheder og information fra Flügger

Tips & Tricks

Kanter

Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.

Tips & Tricks

Ruller

Du skal vælge din malerulle ud fra det underlag, du skal male på: Skal du male en væg med struktur, fx savsmuldstapet, kan du vælge en grovere rulle, der smører mere maling på væggen. Hvis du skal male på glat filt eller væv, er en rulle med finere finish bedre for at opnår en glattere struktur.

INDEFARVER

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.

Indefarver

120 farver til hjemmet

Med 120 indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores indendørs farvekort her.
Grønne farver

FARVEINSPIRATION

Grønne farver

De fleste grønne farver står flot til både mørke og lyse træsorter samt metaller som kobber, messing og stål.
Blå farver

FARVEINSPIRATION

Blå farver

Kongelig og kostbar. Den er bare nogle af ordene som kan bruges til at beskrive farven blå. Se 5 bud på blå farver til stuen her.

Farveinspiration

Farver skabt af Flügger til Eilersen

Møbeldesign og farver smelter sammen i en skøn kombination.