Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Hvad gør man ved grimme fliser?

Vi kender alle halvfjerdser fliserne på badeværelset eller i køkkenet, som ikke ligefrem fryder rummet. Det kunne også være kedelige, hvide og kvadratiske fliser, som blot tjener et praktisk formål. Uanset hvilke fliser du har, er en omgang maling altid en øjenåbner for hvad farve og struktur kan gøre for et rum. Gør noget ved de kedelige og grimme fliser med en nem løsning - mal dem over.

Fjerne fliser?

Fliser i boligen er ofte utrolig praktiske, især i fugtige rum, men ikke alle elsker at have fliser på gulvet. Men bør de fjernes? Nej - ikke nødvendigvis, fordi at fjerne fliser og udbedre det rå underlag, er ofte en større opgave og kræver mere end blot at overmale. Den nemme løsning er at overmale fliserne, hvis man ikke ligefrem er begejstret for farven, mønsteret eller motivet på fliserne. Dette kræver blot et mindre forarbejde inden du begynder at svinge malerrullen.

Hvilken maling til fliser?

Maling til fliser har typisk en høj glans, fordi denne kan klare fugt og slid. Fliser er ofte placeret i vådrum, som badeværelse og køkken. Derfor anbefaler vi Dekso 20 H2O med glans 20, dvs. et halvblankt udtryk. Fliser placeret i andre rum, kan sagtens få Dekso Ultramat 1, hvis du ønsker det matte udtryk. Det er op til dig - dog anbefales Dekso 20 H2O i vådrum. Læs mere om vådrum herunder. 

 

Kan man male fliser i vådzonen?

Inde i vådzonen, dvs. brusekabinen eller bag badekarret, finder man ofte fliser på gulv og væg. Disse fliser bliver typisk dagligt udsat for vand, når man tager et bad, som dermed kræver et mere slidstærk og fugtresistent kemikalie. Ydermere skal bestemmelser overholdes i din boligforening og lignende. Derfor fraråder vi at male fliser inde i vådzonen og fliser på vægge. 

 

Hvordan maler man fliser på gulvet?

 

Sådan gør du:

 • Begynd med at sprøjte Fluren 33 på hele området og lad det sidde et øjeblik inden du begynder at skrubbe med svampen. Husk at skylle grundigt efter med vand. Ifør dig gerne handsker for at undgå skader på hænderne - evt. også øjenbeskyttelse. 
 • Inden du grunder fliserne, skal du let slibe overfladen med sandpapir i korn 120. Støvsug eller fjern resterende slibestøv.
 • Når fliserne er klare, kan du påføre en hæftegrunder for at sikre at malingen hæfter endnu bedre og dermed holder i længere tid. Påfør et jævnt og tyndt lag med den korthårede malerrullen. Lad hæftegrunderen tørre i 12 timer.
 • Giv nu fliserne to lag med Floor Paint PU med fire timers tørretid i mellem. Malingen påføres i jævne lag. 

 

Male gulvfliser med epoxymaling

Vi fraråder at du maler med epoxymaling. Søg hjælp hos en fagspecialist. 

Hvad kan man lægge ovenpå klinker?

Hvis man ikke er fan af flisernes udtryk med fugestregerne i mellem, så kan man faktisk spartle over fliserne og få en glat overflade. Det kræver en smule mere end at overmale, men du opnår en skarp og betagende overflade. Du kan vælg at spartle med almindelig grå vådrumsspartel, hvorefter du overmaler sparteloverfladen. Hvor alternativet er at spartle med allerede indfarvet spartelmasse, som Kabric fra danske Detale hos Flügger. Du kan læse mere om fremgangsmåden og alt du skal bruge til opgaven herunder.

 

Hvordan spartler man fliser i køkkenet?

 

Sådan gør du:

 • Begynd med at sprøjte Fluren 33 på hele området og lad det sidde et øjeblik inden du begynder at skrubbe med svampen. Husk at skylle grundigt efter med vand. Ifør dig gerne handsker for at undgå skader på hænderne - evt. også øjenbeskyttelse.

 • Påfør spartelmassen med én bredspartel, hvor du håndterer spartlen med to bredspartler. Påfør og udjævn for at overfladen bliver helt glat - gerne et lag på et par millimeter fra bunden. 

 • Efterfølgende skal spartelmassen tørre i 20 timer før yderligere behandling. 

 • Når spartelmassen er tør, kan du slibe den nye overflade helt glat og jævn med sandpapir korn 120. Efter slibning tørres overfladen fri for slibestøv. Hvis du ønsker at overfladen har struktur og er changerende, som typisk er formålet med indfarvet spartel fra Kabric, så undlades slibning af overfladen. 

 • Påfør et lag forankringsgrunder for at spartelmassen hverken suger fugt eller maling, hvis du ønsker at male overfladen. Lad tørre i tre timer. 

 • Hvis du ønsker det, kan du vælge at slutmale overfladen med f.eks. Dekso 20 H20 med en malerrulle. Påfør i to jævne lag. 

 • Find din favoritfarve på Flügger.dk.

Opfrisk badeværelset med malede gulvfliser

Du kan få din maling sendt direkte hjem til dig med Flugger.dk. Spar tid og energi ved at bestille din maling, spartel eller hvad du står og mangler til boligprojektet. Hvis du køber for mindst 499 kroner, er fragten helt gratis og du kan glæde dig til at modtage din maling indenfor få dage. Det bliver ikke nemmere! Så hvad venter du på? Blot smid produkter i kurven og send din ordre afsted til os - vi pakker med glæde din ordre. Husk at du finder forskellige guides til dine projekter her på Flugger.dk - for at du altid er klar til at svinge penslen. Kom også gerne i din lokale Flügger Farver, om du skulle have behov for mere rådgivning. Håber vi ses!

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!