Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvad er bedst til at fjerne maling?

 

Alle kender det - man har malet og opdager at nogle malerstænk er havnet på uafdækkede områder. Man kan typisk fjerne maling med en varm og fugtig klud, hvis dét ikke er tørt endnu. Derimod er tørret maling svært at fjerne med eksisterende remedier i boligen. Bare rolig - få løsningen hos Flügger.

Godt at kende din maling før du fjerner

 

Inden du kaster dig over at fjerne maling, kan det være relevant hvorvidt den er vandbaseret eller oliebaseret, fordi fremgangsmåden varierer grundet at oliebaseret maling er vanskeligere at fjerne. Spild dermed ikke din tid med tiltag mod vandbaseret maling. Hvis du er i tvivl om malingen er vandbaseret eller oliebaseret, kan du læse varedeklarationen. En huskeregel er så vidt muligt, at indendørs maling er; vandbaseret, og udendørs maling er; oliebaseret. Der findes selvfølgelig undtagelser. 

Du bør også være opmærksom på at maling med høj glans, f.eks. glans 30, er mere slidstærk og vaskbar, som dermed vanskeligere at fjerne - også en vandbaseret. Bare rolig - vi giver dig produkterne og tips til at fjerne maling. 

 

Hvad fjerner maling?

 

På langt de fleste overflader, kan du fjerne vandbaseret maling med Lak- og malingsfjerner fra Flügger. Den skal blot påføres med en pensel og derefter tørres af med en fugtig klud. Til gengæld er det vanskeligere, at fjerne oliebaseret maling, fordi den tørrer hurtigere og er mere hårdfør. Ikke desto mindre, kan man fjerne oliebaseret maling med en Lugtsvag Terpentin fra Flügger. Påfør med en vaskesvamp og gnid malingen bort. Det er nemt, men vær påpasselig med kemi. 

 

Fjerne maling på træ

 

At fjerne maling på træ kræver forholdsvis skånsom rengøringsmiddel for ikke at skade træet. Påfør Lak- og malingsfjerner fra Flügger med en pensel. Du bevarer træets udseende, men fjerner nemt og enkelt maling fra overfladen.

 

Fjerne maling på tøj

 

  • Skyl malingpletten med rigeligt varmt vand. Gnid flydende vaskemiddel og varmt vand på pletten.
  • Påfør og gnid derefter husholdningssprit (isopropylalkohol) om nødvendigt. Hvis oliebaseret maling, påfør terpentin og ikke husholdningssprit.
  • Lad tøjet ligge i blød med vand og flydende vaskemiddel natten over om nødvendigt.

Kan man fjerne maling med kaustisk soda?

 

Ja - det kan du godt. Vi anbefaler dog andre midler inden løsningen er kaustisk soda. Almindelig lak- og malingsfjerner og brun sæbe er begge glimrende alternativer til at fjerne maling tilfredsstillende. Kaustisk soda har mest sin berettigelse ved en større og omfangsrig fjernelse af maling, som en hel væg. Husk at iføre dig i sikkerhedsudstyr inden brug.

 

Fjern maling fra væggen

 

Hvis du ikke er tilfreds med malingen på væggen, er den nemme udvej at overmale væggen med rette maling og farve. Skulle du ønske at fjerne maling fra hele væggen, er det meget vanskeligt. Du kan enten fjerne bunden ovenpå selve væggen for efterfølgende at opsætte nyt filt, glasvæv eller lignende. Eller du kan påføre fortyndet kaustisk soda på væggen, lade det tørre og skrælle malingen af med en spartel eller lignende. 

Du skal dog være yderst varsom, når du anvender kaustisk soda, fordi det er stærkt ætsende. Du bør altid som minimum være iført beskyttelsesbriller, handsker og lange ærmer og bukser. 

 

Sådan gør du:

 

  • Fortynd kaustisk soda i forholdet 60 gram til en halv liter vand i en spand. Rør rundt.
  • Påfør med en svamp og lad tørre i 2-3 timer. Skræl derefter af med en spartel.
  • Neutraliser med vand og eddikesyre i forholdet 1:3, hvor du påfører med en svamp.

På samme måde som vi elsker maling og farver hos Flügger, ligeså ved vi hvor irriterende dét er at få uhensigtsmæssig maling på tøj eller overflader. Derfor kan du få produkter til at fjerne maling, uanset dit behov, hos Flügger. Vi sender den afsted til dig indenfor få dage, hvis du bestiller på Flügger.dk.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!