Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvordan maler man troldtekt i huset?

Loft med troldtekt giver lydabsorbering i rummet, som minimerer rumklang markant. Med akustiklofter er du sikret god lyd. Selvom troldtekt har masser af fordelagtige egenskaber, så er farven ikke altid nydelig og i rette smag. Heldigvis kan du nemt og enkelt male dit akustikloft. Læs mere om hvordan du maler troldtekt og hvilken maling som egner sig til formålet.

Kan man male på troldtekt?

Sagtens. Du kan uden problemer male på troldtekt, også selvom overfladen er fabriksmalet på forhånd. Vær opmærksom på at fabriksmalet troldtekt har brug for mindre maling end hvis ubehandlet. Det er væsentligt, at du sikrer dig, om troldtektet er malet eller ej, for ikke at spilde maling. Både mængde og antal lag varierer i metode, når det kommer til tidligere behandling af troldtekt. Hvis troldtektet er fabriksmalet, skal du påføre et lag af cirka 350 g/m². Hvis troldtektet er ubehandlet og dermed råt, så skal du påføre to lag af cirka 250 g/m². Flere lag kan være nødvendigt ved stor kontrast mellem farven på troldtekt og farvevalg.

Hvilken maling til troldtektplader?

Når du skal male akustiklofter, som troldtekt, skal malingen være 100% vandbaseret akrylmaling. Denne type maling anvendes uanset tidligere behandling eller ej, hvilket gør det nemmere for dig. Vi anbefaler vores bedste væg- og loftsmaling, Dekso Ultramat 1, som dækker fænomenalt. Desuden er Dekso 1 vores allermest miljøvenlige maling, der nogensinde er skabt.

Sådan maler du på troldtekt - Guide

 

  • Før du går i gang med at male, skal du sørge for at gulve, vægge og møbler i nærheden er godt afdækket mod uundgåelige malingsstænk. Brug en langhåret malerrulle på et teleskopskaft for at skåne nakke og skuldre.

 

  • Husk at tidligere behandlede akustikplader skal have mindre maling og færre lag end ubehandlede. Læs mere om dette ovenfor.

 

  • Begynd med at omrøre inden anvendelse. Mal i lette og jævne strøg med malerrullen, og hvis du anvender airless malersprøjte, så påfør fra forskellige vinkler for at undgå at malingen samler sig i huller og sprækker i loftet. Det er normalt ikke nødvendigt at efterbehandle troldtekt, men hvis du holder dem rene ved regelmæssigt at støvsuge eller tørre med en opvredet klud, kan du bevare det fine udseende.

 

Læs også om: Er det svært at male loft? - Guide

Fryd dit troldtektsloft med farver

Uanset type af akustikloft, så er farvevalg væsentligt for at føle sig hjemme. Hvorvidt du ønsker en afdæmpet eller sprællende farve, så kan du finde farven og den rette type maling på Flügger.dk. Køb Dekso Ultramat 1 til dine lofter og modtag den allerede i morgen, hvis det haster med at komme i sving med malerrullen. Desuden finder du også alt tilbehøret til malerarbejdet på vores hjemmeside. Blot smid det hele i kurven og opnå gratis fragt ved køb for mere end 499 kroner. Kom i gang med Flügger ved din side, så er du i trygge hænder.

 

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!