• ...

Er det svært at male loft?

Loftet i boligen er sjældent noget man lægger særlig meget mærke til - ikke desto mindre, ville loftet falde i øjnene uden en omgang maling. Spørgsmålet er, hvad kræver det at male loftet og er dét sværere at male? Nej, det er ikke svært at male loftet. Du skal blot gøre forarbejdet godt og have udstyret i orden. Læs mere om hvordan, herunder.

Flügger Loftsmaling

Kan man male loftet med vægmaling?

 

Det korte svar er: Ja - det kan du sagtens, fordi at der egentlig ikke er nogen forskel på loft- og vægmaling. De tjener faktisk samme formål med sit matte udtryk. Loftets udseende bliver bedst helt mat, som Dekso 1 Ultramat. Denne maling anvendes også ofte på vægge i boligen, medmindre du skal male i badeværelset eller køkkenet, hvor vi anbefaler Dekso H2O i halvblank for bedste betingelser imod fugt og skidt. Hvis du virkelig ønsker blanke vægge og lofte, kan det sagtens lade sig gøre. Typisk vil man vælge matte vægge og lofte for ikke at opleve unødig genskin og lysrefleksion i f.eks. stuen. Rum med få vinduer, kan have glæde af blank maling, hvor mørke afkroge kan lysne op med det begrænsede lys. Med andre ord, kan du sagtens male væggen og loftet med samme ultramatte maling.  

 

Hvilken glans til loft?


Som nævnt tidligere, er matte lofte typisk at foretrække, fordi du undgår lysrefleksion og genskin. For loftet skal sjældent falde i øjnene, men blot komplimentere rummets vægge. Den ultramatte Dekso 1 er en ideel loftsmaling, som dækker perfekt og er nem at arbejde med. Du kan også anvende Perform 5, hvis du ønsker en smule glans på væggen eller loftet.

Hvad koster det at male et loft?


Det kommer an på hvor meget du skal male.

Vi anbefaler altid, at du giver loftet to lag maling, for at det holder længst tid. Hvis du skal male en stue på cirka 25-30 kvadratmeter, så har du cirka brug for 6-8 liters maling, hvis du påfører to lag - som anbefales. Dermed koster det dig 1499 kroner for 10 liter Dekso 1 Ultramat. Du kan også spare 500 kroner, hvis du vælger 10 liter med Perform 5 med afdæmpet glans, men til gengæld på kompromis med holdbarhed. Ligegyldigt hvad er begge fantastiske med utrolig ydeevne, men Dekso 1 har en bedre og længere holdbarhed - som er anbefalelsesværdig.

 

Vær opmærksom på at priserne er vejledende og at der tages forbehold for prisændringer.

Maling til træloft


Til træloftet anbefaler vi at du anvender en egnet træmaling. Du bør være opmærksom på hvad malingen skal kunne og træets tilstand, for at kunne afgøre hvilken træmaling. Hvis træet ikke er tidligere behandlet og fremstår meget rustikt med mange knaster, så bør du påføre grunder Interior Stop Primer. Så undgår du gennemtrængning fra knaster og træets naturlige syreindhold. Hvis tidligere behandlet og uden mange knaster, så anvend Interior High Finish 20 til formålet. Med denne træmaling får du en jævn og utrolig slidstærk overflade uden at malingen løber. De kommer begge i mat glans - klar til at fryde dit loft.

Skån din nakke og ryg, når du maler loftet


Vi kender alle problematikken i at skulle male loftet, fordi man ofte får ondt i nakke og skuldre pga. belastningen fra at holde malerrullen over hovedet. For ikke at nævne alle de gange du skal op og ned af stigen for at dyppe rullen. Du kan nemt og enkelt aflaste dine skuldre og ryg ved at anvende et teleskopskaft. Denne gør malerarbejdet markant nemmere uden stor anstrengelse og ukomfortable arbejdsstillinger. Du monterer blot malerrullen og skaftet på teleskopskaftet, hvorefter du kan stå nede på gulvet eller på en stige og male med minimal belastning. Skal det gå hurtigere? Så anskaf dig en sprøjtepistol - læs mere herunder.

Male loft med sprøjte

 

En sprøjtepistol eller en malersprøjte, gør malerarbejdet hurtigere og kræver mindre for at få et jævnt og ensartet resultat. Du sprøjter nemlig blot overfladen med vandbaseret maling, som Dekso 1 Ultramat, i en glidende og lang bevægelse, hvorefter det kan være nødvendigt at køre en malerrulle over for bedre vedhæftning. Vær opmærksom på at malersprøjten frigiver en meget fin støv af maling, som ikke kun kræver omfangsrig afdækning, men også et godt åndedrætsværn. For at en malersprøjte kan betale sig, kræver det typisk et større malerarbejde, dvs. et større areal som trænger til maling. Hvis mindre areal, kan du med fordel investere i en mindre, men billigere sprøjte. Skulle du have mod eller behov for en malersprøjte, kan du gå ud og leje én. Du kan også købe din egen hos vores samarbejdspartner på Malgodt.dk

Sådan maler du loft:

  • Begynd altid med at afdække hele rummet godt af, også vægge, hvis disse ikke skal males.
  • Vær opmærksom på om loftet mangler at få grundrens og brug en klud eller svamp, hvis det er beskidt, snavset eller lignende. 
  • Derefter bør du overveje om loftet kræver en grunder (Læs mere om grundere her). Hvis tidligere malet, behøver du blot at grundrense.
  • Når loftet er tørt, bør du tjekke for hakker og huller, som spartles og slibes ned. Tør slibestøvet af før du maler.
  • Nu er du klar til første lag maling. Beskær kanter og hjørner med pensel, og mal resterende med malerrulle med 18-25 cm i et jævnt lag og vådt-i-vådt. Ved anvendelse af teleskopstang påføres lange strøg. 
  • Malingen er overmalbar efter cirka 4 timer og andet lag kan påføres. 

 

Gør det nemt at male loftet - Køb din maling hos Flügger

 

Troede du at male loftet var besværligt og tidskrævende? Hos Flügger gør vi det nemt for dig - du finder alt du skal bruge til at male loftet og guides til hvordan - her på siden. Du skal blot tage stilling til farve, om du vil male med teleskopskaft eller malersprøjte og om loftet behøver en grunder/primer. Vi sender loftsmaling og remedier hjem til dig. Så det kan nærmest ikke blive nemmere. Vi elsker glade og tilfredse kunder, for vi satser på den lange og nære relation. En mere farverig verden med Flügger. Vil du blive klogere på vores nye online univers - læs mere om din online farvehandel.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!