Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Er det svært at male loft?

Loftet i din bolig er det der binder rummet sammen. Et klassik hvidt loft kan være med til at lysne og løfte rummet, mens et farvet loft kan skabe personlighed og karakter til dit hjem. 

Spørgsmålet er, hvad kræver det at male loftet og er dét sværere at male? Nej, det er ikke svært at male loftet. Du skal blot gøre forarbejdet godt og have udstyret i orden. Læs mere om hvordan, herunder.

Kan man male loftet med vægmaling?

Det korte svar er: Ja - det kan du sagtens, men du kan ikke male med loftmaling på væggen. Det skyldes at vægmaling er lavet til hverdagens slid og er mere robust, mens loftmaling ikke har brug for samme robuste overflade, da vi ikke slider på det i samme omfang.
Loftets udseende bliver bedst helt mat, som Flutex 2S eller Dekso 1 Ultramat. Dekso 1 Ultramat er en allround maling til både vægge og lofter i boligen, medmindre du skal male i badeværelset eller køkkenet, hvor vi anbefaler Dekso H2O i halvblank for bedste betingelser imod fugt og skidt. Hvis du virkelig ønsker blanke vægge og lofter skal du vælge en maling med højere glans. Men typisk vil man vælge matte lofter for ikke at opleve unødig genskin og lysrefleksion i f.eks. stuen. Rum med få vinduer, kan have glæde af blank maling, hvor mørke afkroge kan lysne op med det begrænsede lys. Med andre ord, kan du sagtens male væggen og loftet med samme ultramatte maling.

 

Hvilken glans til loft?

Som nævnt tidligere, er matte lofte typisk at foretrække, fordi du undgår lysrefleksion og genskin. For loftet skal sjældent falde i øjnene, men blot komplimentere rummets vægge. Den matte og refleksfri Flutex 2S

Den ultramatte Dekso 1 er en ideel loftsmaling, som dækker perfekt og er nem at arbejde med. Du kan også anvende Perform 5, hvis du ønsker en smule glans på væggen eller loftet.

 

Læs også om: Hvordan maler man troldtekt i huset?

Sådan maler du loft:

  • Begynd altid med at afdække hele rummet godt af, også vægge, hvis disse ikke skal males.
  • Vær opmærksom på om loftet mangler at få grundrens og brug en klud eller svamp, hvis det er beskidt, snavset eller lignende. 
  • Derefter bør du overveje om loftet kræver en grunder (Læs mere om grundere her). Hvis tidligere malet, behøver du blot at grundrense.
  • Når loftet er tørt, bør du tjekke for hakker og huller, som spartles og slibes ned. Tør slibestøvet af før du maler.
  • Nu er du klar til første lag maling. Mal kanter og hjørner med pensel, og mal resterende med malerrulle med 18-25 cm i et jævnt lag og vådt-i-vådt. Ved anvendelse af teleskopstang påføres lange strøg. 
  • Malingen er overmalbar efter cirka 4 timer og andet lag kan påføres. 

 

Du kan også se en videoguide der viser hvordan du maler vægge og lofter step-by-step lige her.

Hvad koster det at male et loft?


Det kommer an på hvor meget du skal male.

Vi anbefaler altid, at du giver loftet to lag maling, for at det holder længst tid. Hvis du skal male en stue på cirka 25-30 kvadratmeter, så har du cirka brug for 6-8 liters maling, hvis du påfører to lag - som anbefales. Dermed koster det dig 1499 kroner for 10 liter Dekso 1 Ultramat. Du kan også spare ca. 500 kroner, hvis du vælger 10 liter Flutex 2S refleksfri loftmaling eller Perform 5 med afdæmpet glans. Ligegyldigt hvad har de alle en fantastisk samt utrolig ydeevne, men Dekso 1 har en bedre og længere holdbarhed - som er anbefalelsesværdig.

 

Vær opmærksom på at priserne er vejledende og at der tages forbehold for prisændringer.

Skån din nakke og ryg, når du maler loftet

Vi kender alle problematikken i at skulle male loftet, fordi man ofte får ondt i nakke og skuldre pga. belastningen fra at holde malerrullen over hovedet. For ikke at nævne alle de gange du skal op og ned af stigen for at dyppe rullen. Du kan nemt og enkelt aflaste dine skuldre og ryg ved at anvende et teleskopskaft. Denne gør malerarbejdet markant nemmere uden stor anstrengelse og ukomfortable arbejdsstillinger. Du monterer blot malerrullen og skaftet på teleskopskaftet, hvorefter du kan stå nede på gulvet eller på en stige og male med minimal belastning. Skal det gå hurtigere? Så anskaf dig en sprøjtepistol - læs mere herunder.

Male loft med sprøjte

En sprøjtepistol eller en malersprøjte, gør malerarbejdet hurtigere og kræver mindre for at få et jævnt og ensartet resultat. Du sprøjter nemlig blot overfladen med vandbaseret maling, som Dekso 1 Ultramat, i en glidende og lang bevægelse, hvorefter det kan være nødvendigt at køre en malerrulle over for bedre vedhæftning. Vær opmærksom på at malersprøjten frigiver en meget fin støv af maling, som ikke kun kræver omfangsrig afdækning, men også et godt åndedrætsværn. For at en malersprøjte kan betale sig, kræver det typisk et større malerarbejde, dvs. et større areal som trænger til maling. Hvis mindre areal, kan du med fordel investere i en mindre, men billigere sprøjte. Skulle du have mod eller behov for en malersprøjte, kan du gå ud og leje én. Du kan også købe din egen hos vores samarbejdspartner på Malgodt.dk