Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Træbeskyttelse til træterrasse

Når du skal give din træterrasse træbeskyttelse, så er det faktisk ikke træbeskyttelse du skal bruge, men derimod en træolie. Inden vi går til produktvalget, er det dog vigtigt at gøre sig klart om det er selve terrassegulvet eller om det er alle lodrette sider på din terrasse du skal male?

Vælg den rette træolie til din træterrasse

- Skal du male/oliére træterrassens gulv (vandrette flader) så skal du bruge træolie 
- Skal du male træterrassens hegn/sider (lodrette overflader), så kan du bruge en heldækkende træbeskyttelse eller bruge træolien som du bruger til gulvet 

Husk: Brug aldrig en heldækkende træbeskyttelse til terrassegulvet - pga. fugt vil heldækkende træbeskyttelser boble op og skalle af.

Når du skal give din træterrasse en træbeskyttende behandling skal du bruge træolie. Træolien trænger ind i træet og beskytter træet indefra, ved at fylde træets porer op med olie og på den måde lukkes træet, så det ikke kan optage skidt og vand, mens begroning, såsom alger, ikke vil kunne gro på træets overflade. 

Med eller uden farve?

Træolie kan fås både som klar/ufarvet og som farvet. Hvis du fx har en træterrasse der er lavet af billigt fyrretræ, så kan du med fordel vælge en træolie i en flot eksklusiv farve, som vil give træet et look som fx ligner eksklusivt teaktræ. Du kan altså ved at vælge farve til træolien, sørge for at dit træ ser mere eksklusivt ud samtidigt med at du beskytter det. Du kan se vores flotte udvalg af farver til træolie her.

Træolie med farve
Vores mest populære træolie til træterrasser med farver i er Flügger WoodTex Wood Oil Impredur.

Træolie uden farve
Ønsker du derimod at beholde din træterrasses naturlige look, så skal du vælge en træbeskyttelse uden farve - altså en såkaldt "klar træolie" (også kaldet "Farveløs Træolie). 
Vores mest populære klare/farveløse træolie til træterrasser er Flügger WoodTex Wood Oil.

Når du vælger at give din terrasse en træolie med farve så kan det give en smuk glans og glød og farven beskytter samtidigt mod solens Uv-stråling. Udforsk vores mange smukke farver - de kan lynhurtigt pifte en grå og kedelig terrasse op! Uanset om du ønsker en dyb varm gyldenbrun eller et smuk mørkerød terrassedæk så har vi farven til dig 

Sådan oliérer du med træolie på træterrassen

Når du har valgt den træolie der passer til dit projekt, er du nu klar til at oliére træterrassen. Herunder kan du step for step se hvordan du gør. 

 1. Klargøring

  1. Rengør træterrassen med terrasserens (er der alge, mug eller anden begroning skal du rengøre med Algefjerner)
  2. Slib overfladen med sandpapir i korn 100-180. (anbefalet korn 120). Slib let hvis træet er pænt og slib grundigt hvis der er mange ujævnheder, splinter eller hvis træet generelt trænger til en nedslibning. Brug evt. en excentersliber hvis du har sådan en.
  3. Støv træet af med en støvkost eller alm. indendørskost.

 

       2. Påføring af træolien

  1. Sørg for at der har været tørvejr i et par dage. Påfør aldrig i direkte sollys.
  2. Ryst eller omrør træolien grundigt i spanden. 
  3. Dyp din pensel i træolien og påfør med en bred facadepensel (100mm bred eller mere). Du kan evt. også rulle din træolie på med en korthåret malerrulle. Hvis du ruller træolien på, så hav altid en pensel klar til at glatte træolien efter hvis nødvendigt. 
  4. Når du har påført første lag, skal træolien tørre efter ca. 6 timer. Du skal dog holde øje med overfladen de første 20 minutter efter påføring - hvis ikke olien trænger ind i træet, så er det fordi træet allerede ER mættet og du skal så tørre overskydende olie i overfladen af med en fnugfri klud(fx. gammel håndklæde eller viskestykke)
  5. Andet lag påføres på samme måde - læg nu særligt mærke til, om træet fortsat suger meget træolie - hvis det stadig suger meget, skal du give et tredje lag. 
  6. Husk at aftørre overfladen efter ca. 20 min. efter påførring, så træolien ikke lægger sig på overfladen af træet, da det så vil tørre ind og senere skalle af. 
  7. Nyd en kop kaffe og glæd dig til det flotte resultat.