Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Sådan rengør du din træterrasse

Terrassen er havens bankende hjerte, der danner rammen om forårets og sommerens dejligste stunder – men skidt, snavs og alger kvæler hyggen, før den overhovedet er begyndt. Her kan du blive klogere på, hvordan du gør din træterrasse klar til udendørssæsonen.

Når solens stråler begynder at blive varme, og grillen så småt kan trækkes frem fra sit vinterhi, er det igen blevet sæson for lange, dovne dage på terrassen. Parasollen, liggestolen og de bløde havehynder kommer imidlertid kun til deres ret, hvis terrassebrædderne ikke er dækket af alger og snavs. Men fortvivl ikke – med en god rengøring kan din træterrasse nemlig blive så god som ny.

Dertil kommer, at du forlænger levetiden på din terrasse ganske betragteligt, hvis du sørger for at holde den ren og jævnligt giver den en kærlig hånd. Gør din træterrasse ren én gang om året og giv brædderne en overfladebehandling hver andet år – så kan du have glæde af dit lille udendørs frimærke i mange år frem.

Vi giver dig her en overskuelig trin-for-trin guide til, hvordan du gør din træterrasse helt ren og forårsklar.

Rengør din træterrasse – skridt for skridt

 1. Start med at fjerne overfladisk skidt og snavs med en spartel, og vask træet efter med rent vand. Brug gerne en grov skurebørste eller en børste med vandgennemløb og skrub brædderne godt igennem, indtil al løs belægning er fjernet. Hvis afrensningen får træet til at rejse sig enkelte steder, kan du slibe efter med sandpapir.
 2. Påfør et egnet rengøringsmiddel. Bland efter produktets anvisninger og påfør med lavtrykssprøjte, pensel eller børste – undgå dog påføring på solvarme overflader. Efter 5-20 minutter bearbejder du træbrædderne med en børste, så urenhederne bliver helt opløst. Skyl derefter med rent vand, til alle sæberester er fjernet.
 3. Påfør herefter et egnet bekæmpelsesmiddel med pensel eller børste til træet er godt fugtigt. Lad algefjerneren virke i 2-4 dage – husk altid at følge anvisningerne på produktet.
 4. Fjern resterne af behandlingen med en stiv børste og vask grundigt efter med rent vand. Hvis underlaget kan tåle det, kan du også fjerne resterne med en højtryksrenser.
 5. Lad træet tørre. Nu er træterrassen klar til at blive behandlet med f.eks. træolie med farver.

Forebyg med konstruktiv træbeskyttelse

For at undgå fugt og begroninger på din træterrasse, kan du med fordel overveje en mere konstruktiv tilgang til din træbeskyttelse. Med konstruktiv træbeskyttelse skærmer du træet mod sol og fugt ved f.eks. at lede vand væk fra træet.

Se vores udvalg af rengøringsmidler og træbeskyttelse

På Miljø- og Fødevareministeriet hjemmeside gives der følgende råd til konstruktiv træbeskyttelse:

 • Vand skal ledes væk fra konstruktionen
 • Opadvendte flader skal være skrå
 • Alle kanter skal rundes af
 • Undgå vandfælder i konstruktionen – dvs. steder, hvor vandet kan opsamles
 • Frie endeflader skal afdækkes og/eller forsegles
 • Retsiden (kerneside) af brædder og planker vendes opad/udad
 • Undgå at sømme, skrue eller bolte gennem opadvendte flader
 • Undgå at knuse træet når det samles med søm, skruer eller bolte
 • Samlinger mellem elementer må ikke samle snavs
 • Hold træet fri af jord ved hjælp af sokler
 • Skab plads til luft og ventilation bag alle beklædninger

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet