Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvad er maling af høj kvalitet?

Maling er ikke bare maling - selvom det er fristende at tro at den billige maling gør arbejdet mindst lige så godt. Mange bliver overraskede og du kan læse mere om hvorfor. 

Hvorfor billig maling ikke betaler sig

Hvis man skal male, er det fristende at vælge en billig maling, som gør sit arbejde - men gør den i realiteten også arbejdet tilstrækkeligt?

Læs mere om malingens egenskaber og vigtigheden i at vælge den rigtige maling. Bliv klogere på forskellen mellem billig og dyr maling og bliv klædt godt på inden du skal svinge penslen.

Maling er ikke bare maling

Når du skal købe maling til boligen, kan det være en labyrint at gennemskue hvilken maling du skal anvende - medmindre at du har erfaring med i bagagen. Samtidig skal du tage stilling til om det overhovedet er værd at ofre flere hundrede kroner på maling. Du skal muligvis blot male loftet i soveværelset eller væggen i entréen, hvor man alligevel ikke opholder sig særligt længe. Man er som regel tilbøjelig til at vælge det billige alternativ, fordi man muligvis tænker at maling er bare maling. Mange bliver dog overraskede, når de finder ud af at to lag med den billige maling ikke dækker tilstrækkeligt. Rækkeevnen var heller ikke som man troede, hvor man pludselig må ud at købe endnu mere maling. Disse scenarier kan du afhjælpe ved at vælge din maling med omhu, om enten du går med en smule dyrere eller den dyreste maling. Den dyreste er nødvendigvis heller ikke den bedste, men sammenhæng mellem pris og kvalitet er ofte at finde med maling.

 

Er der forskel på billig og dyr maling?

Ja - forskellen på billig og dyr maling kommer til udtryk i malingens egenskaber, hvor rækkeevne, dækkeevne og vaskbarhed kan variere markant. Når det kommer til rækkeevne og dækkeevne, er billig maling typisk tyndere i konsistensen, som dermed kræver mere maling for at dække ordentligt. Årsagen til dette, er mængden af farvepigmenter, hvor færre farvepigmenter giver en dårligere dækning og mindre farvestabil maling. Farvepigmenter udgør typisk ikke mindre end 15% af malingen, som indikerer at mindre end dette, er af ringe kvalitet. Når det kommer til vaskbarheden, dvs. om en malet væg tåler rengøring, afgøres dette af mængden af bindemiddel. Hvis man oplever at malingen på væggen smitter af med en fugtig klud, er der sparet markant på bindemiddel. Samtidig vil man også opleve at farven varierer, hvor man er nødsaget til at male flere gange for at opnå en ensartet overflade. Med andre ord, ser man typisk at vigtige og dyre indholdsstoffer, heraf farvepigmenter og bindemiddel, er sparet på til fordel for fyldstoffer og tilsætningsstoffer. Uheldigvis er resultatet en utilstrækkelig maling, som hverken på den korte eller lange bane kan betale sig. Du risikerer i sidste ende at betale mindst lige så meget som den dyre maling, fordi du behøver mere maling og levetiden er kortere.

 

Vælg ikke den dyreste, men den rigtige maling

Den dyre maling er som regel altid det sikre valg, fordi vigtige indholdsstoffer sjældent er sparet væk. Det er til gengæld ikke altid det rigtige valg for det bedste slutresultat og for pengepungen. Du bør være på udkig efter maling certificeret med Svanemærket eller Ecolabel-mærket, som indikerer at produktet er produceret miljøvenligt og kvalitetssikret. For høj kvalitet og rimelige priser kan sagtens gå hånd-i-hånd.

Hos Flügger er alle produkter kvalitetssikrede og produceret efter bogen med mindre miljøbelastning for øje. Du finder al slags maling hos Flügger til både indendørs og udendørs brug, hvor du ikke skal bekymre dig om eksempelvis dækkeevne, rækkeevne og vaskbarhed. Med maling fra Flügger undgår du at anvende mere maling og tid end højst nødvendigt - for vi har lægger en dyd i vores maling til altid rimelige priser.

 

Køb vægmaling hos Flügger

Find din vægmaling hos Flügger Farver. Vi elsker farver. Gør du? Forestil dig at vågne op til et mesterværk af farver i præcis den glans, du ønsker. Om du har brug for hvid eller farverig maling, så har Flügger kompromisløse og kvalitetssikrede produkter til ethvert dekorativt projekt af boligen. Du finder maling, indfarvet spartel, tapeter og alt dét som blot skal høre med for et drømmende resultat. Læg din yndlingsfarve i kurven og få den sendt hjem til dig indenfor få dage.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!