Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvorfor dækker min maling ikke?

Oplever du, at malingen ikke dækker ordentligt på f.eks. væggen? Men hvorfor dækker den ikke ordentligt og kan man gøre bod på det? Årsagerne kan være mange, men få de mest sandsynlige svar nedenfor.

Hyppigste årsager til ringe dækkeevne

De hyppigste årsager til malingens ringe dækkeevne er mangel på farvepigmenter eller farvevalg. Maling består af adskillige indholdsstoffer, hvor farvepigmenter sørger for farvemætningen. En andel af farvepigment på 15-20 % er tilstrækkeligt, hvor lavere mængder vil resultere i ringe farvemætning og overfølsomhed for UV-stråler. I disse tilfælde vil du være nødsaget til at male mindst tre gange. Dermed vil det ofte koste dig mere tid og penge, fordi du skal investere i mere maling. 

 

Kvalitet og dækkeevne følges ikke altid ad, fordi enkelte farver har ringere dækkeevne. Malingens farve har betydning for dækkeevne, fordi bestemte farvepigmenter er mere gennemsigtige, som f.eks. gul. Du kan forbedre dækkeevnen hos de udsatte farver ved at anvende grunder og male mindst tre gange. Er du i tvivl om dit farvevalg dækker ringere, så spørg din farvehandler, ellers vil du typisk blive gjort opmærksom på dette. 

 

Kvalitet og dækkeevne?

Hvis du ikke ønsker at spilde tid og penge på maling, er kvalitet en væsentlig faktor, når du skal vælge maling. Ofte vil kvalitet og dækkeevne følges ad, hvor prisen kan afsløre om afgørende indholdsstoffer, som farvepigmenter, er sparet på. Hvis en vægmaling har en usædvanlig tynd konsistens, som minder om kærnemælk, er dette en god indikator for ringe kvalitet. Du vil samtidig opleve afsmitning efter tørring, nedsat holdbarhed og at overmaling af intense farver er vanskeligt. Så gør dig selv en tjeneste og vælg kvalitetsmaling til lidt flere penge. Du vil ikke fortryde valget, når du oplever at du kan nøjes med højst to lag og prisen pr. kvadratmeter nedsættes.

Godt at vide for bedste dækkeevne

  • Anvend forankringsgrunder

For at forbedre malingens betingelser, er brug af forankringsgrunder på nyetablerede overflader, som filt, væv og spartlede overflader en fordelagtig manøvre. Med forankringsgrunder inden du maler mættes overfladen, så vil overfladen ikke suger malingen til sig. Du undgår brug af unødig maling og dækkeevnen forbedres. 

 

  • Påfør mindst to lag maling

Udgangspunktet er at påføre mindst to lag maling for optimal dækning, men maler du med kvalitetsmaling og farvevalget er ens med væggens nuværende farve, er blot ét lag typisk tilstrækkeligt. Hvis malingens kvalitet er ringe, så anbefales mindst tre lag for bedre dækning. 

 

  • Spørg din farvehandler om farvens dækning

Dit farvevalg kan have indflydelse på dækning. Hvis du har valgt en intens farve eller er i tvivl om farvevalgets dækkeevne, er du velkommen til at spørge din farvehandler eller kontakte os hos Flügger. 

 

  • Anvend kvalitetsmaling

Selvom man gerne vil spare penge, er besparelsen ofte mindre end forventet, hvis malingens kvalitet er ringe. Du vil opleve at dækkeevnen nedsættes, som betyder større forbrug af maling og en bekostelig affære for dig. Køb altid kvalitetsmaling.

Suveræn dækkeevne med Flügger

Det er ikke underligt, at vi anbefaler kvalitetsmaling fra Flügger til dit næste gør-det-selv projekt, men oplevelsen er bare sjovere, når alt går som en leg og når du minimerer tidsspild. Køb kvalitetsmaling fra Flügger allerede nu og få leveret på få hverdage. 

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!