Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken glans på væggene?

Valg af vægmaling handler om kvalitet, farve og ikke mindst glansgraden. For hvilken glans skal man vælge til væggene i de forskellige rum? Hvilken vægmaling dækker bedst og er mest skånsom for omgivelserne? Du bliver meget klogere på alt dette i følgende. For at skulle vælge den ideelle vægmaling, som indfrier sine behov, kan være uoverskueligt. Sådan behøver det ikke at være - hvis det står til Flügger.

Mat eller blank glans vægmaling

Når du skal tage stilling til at male dine vægge, er ikke kun farvevalg essentielt for udseendet og udtrykket - for glansgraden har også markant indflydelse på netop dette. For om væggen skal være mat eller blank, afgører modtageligheden af lys og genskin. Den typiske glansgrad for vægmaling, er glans 10, som giver et afdæmpet genskin og lyser rummet en smule op. Vægmalingen Flutex-Pro kan fås i glansgraderne 5, 7 og 10. Disse glansgrader kaldes for halvblank, hvor du også opnår en fugt- og snavsafvisende overflade. Hvis du derimod ikke ønsker blanke vægge, hvor lyset reflekteres rundt i rummet, så kan du heldigvis få en mat vægmaling til hjemmet. Den ultramatte Dekso 1 med en glansgrad på 1, bidrager med et lystæt og silkeagtigt udseende, hvor farvens dybde og gennemtrængning er opsigtsvækkende. En slidstærk vægmaling, ideelt til rum udsatte for tilsmudsning og brugsbetinget slid, hvor funktionalitet og æstetik er udslagsgivende. Dog bør du vide at højere glans giver en mere fugt- og snavsafvisende væg. Se vores udvalg af vægmaling nedenfor.

 

Hvilken vægmaling er bedst?

Når det kommer til vægmaling, så er den bedste vægmaling ofte bestemt på baggrund af dækkeevne, miljøvenlighed, tørretid og farveudvalg. Parametre som næsten enhver kvalitetssikret vægmaling af høj kvalitet kendetegnes ved. Med andre ord, er det ofte marginaler som afgøre hvilken er bedst. Dermed kan den ene faktisk være lige så god som den anden. Til gengæld kan konsistens til tider svigte. Hos Flügger tester vi løbende vores maling for at sikre at den gode oplevelse forekommer hver gang. Vores kunder, herunder malermestrene, værdsætter dette kvalitetsstempel så meget, at de bruger Flüggers maling igen og igen. De ved nemlig, at den dækker mere end tilstrækkeligt og slutresultatet er ensartet og tilfredsstillende hver eneste gang. Det er vi stolte af, og er fuldstændigt foreneligt med Flüggers identitet, på samme måde som nærhed og lydhørhed for alle vores kunder. Du skal selv vurdere hvilken vægmaling som du ønsker at anvende. Hvordan du gør dét, er op til dig. Hvis du selv kunne tænke dig at prøve Flüggers vægmaling, som kunne være vores populære Dekso, er du velkommen til at bestille en spand eller blot en lille bøtte farveprøve. Oplev selv med dine egne øjne og sanser, hvordan rigtig maling bør være. 

Male vægge i badeværelset og køkken

Hvis badeværelset har brug for en omgang maling, er det vigtigt at du vælger en egnet type maling, som kan klare større mængder fugt. Derfor skal du altid vælge en vægmaling med mindst glans 20, som er mere hårdfør og fugtresistent. Den tåler desuden at blive vasket gentagne gange. Vær påpasselig med at anvende en maling med for høj glans, dvs. glans 40-50, da disse ikke er "åndbare". Vi anbefaler Dekso 20 H2O på badeværelset, som er nem at arbejde med og indeholder alle de egenskaber man har behov for på badeværelset.

I køkkenet kan madstænk nemt forekomme, når man står og kokkerer tæt på væggen. Derfor kræver det en vægmaling som kan modstå at blive tørret af gentagne gange. Vi anbefaler både Dekso 20 H2O, hvis du ønsker en utrolig holdbar og vaskbar maling, og Perform 10, hvis du vil have en prisvenlig maling, men den blot skal holde i en kort periode. For måske bliver væggen nemt og ofte snavset til, som derved kræver en klat maling som klarer dette - her kan Perform 10 være utrolig ideel til formålet. Du kommer nok til at male igen indenfor 1-3 år for at opretholde udseendet. Det heldige er at Perform-serien er prisvenlig, og dermed god til prisen. 

 

Male vægge inde i vådzonen

Inde i bruseren eller bag badekarret finder du ofte fliser og pudsede vægge. Dette område er udsat for vand på ugentlig basis, når du tager dine brusebade, hvilket kræver en mere holdbar maling, som kan modstå fugt. Inden påførsel af maling, er en ordentlig forberedelse vigtig og omfatter rengøring med kalkfjerner før påføring af grunder, for bedre vedhæftning mellem lagene. Vi anbefaler også her at bruge høj glans på mindst 20, da disse bedre beskytter mod slid og større mængder vand.

Alternativt kan du spartle dine vægge eller fliser i vådzonen med vådrumsspartel, som giver rustikke overflader som kan males. Husk at gøre forarbejdet grundigt, hvis du maler eller spartler inde i vådzonen. Rester af kalk og skidt kan ødelægge vedhæftningen af maling og spartel, som kan forringe slutresultatet markant. Hvis du ønsker hjælp og vejledning, kan du altid besøge din nærmeste Flügger butik. Eller du kan finde vores guide her.

 

Male vægge i stuen og værelse

Stuen er absolut ét af de vigtigste rum i boligen, fordi man typisk tilbringer rigtig mange timer i netop det rum. Det er derfor vigtigt at man er glad og tilfreds med farvevalget og udtrykket, for det skal føles hjemligt og rart. Når det kommer til vægmaling, er en lav glans som oftest at foretrække, fordi lysrefleksion og genskær fra vinduer ikke bør distrahere rummets udtryk. Derfor anbefaler vi altid Dekso 1, fordi den er fuldstændig mat, så lyset har frit spil i rummet fremfor på væggen. Hvis du ønsker mere vaskbare vægge med mulighed for at tørre væggen af med en våd klud, er alternativet at vægge en smule højere glans på 10 maksimalt. Dermed kunne du godt give den to lag med Perform 7 eller 10, for at opnå dette. Perform-serien er en prisvenlig maling med masser af kvalitet, men hvor du går på kompromis med holdbarheden og rækkeevne. Den er god til den prisbevidste eller hvis du skal flytte indenfor få år. 

 

Kan man grunde med vægmaling?

Du undrer dig måske over, om hvad grundmaling er og kan man egentlig grunde med vægmaling? Hvis en væg behøver grundmaling, er det ofte fordi at væggen er ubehandlet, det vil sige at den hverken fået forankringsgrunder eller tidligere blevet malet. Disse overflader er udelukkende fuldspartlede, pudsede, beton eller vandskurede, som kræver en forbehandling for at væggen bliver mættet og ikke suger topmalingen til sig. Når væggen er blevet mættet med forankringsgrunder eller grundmaling, så opnår du en ensartet overflade med den ønskede topmaling. Hos Flügger anbefaler vi en forankringsgrunder eller grundmaling, som er tiltænkt at mætte ubehandlede vægge og lægge sig på topmalingen. Hvis væggen er tidligere behandlet, så kan det gå an med en almindelig vægmaling, men en grundmaling anbefales for at den nye maling hæfter ordentligt på den gamle. Hvis du skal grunde eller male lofter, så gælder de samme betingelser. Du kan som regel anvende vægmaling til loftet, for Flutex-Pro kan både anvendes på vægge og lofter. Bare husk at hvis du maler begge, skal du starte med lofterne. Du kan læse fremgangsmåden for Mal væg og loft.

 

Skån dine omgivelser med Dekso-serien

Vi kender alle bekymringen, når det kommer til kemiske produkter, herunder maling - men maling i dag er som udgangspunkt produceret med skrappe regler om indhold og helbredsrisici. Hvis du er i tvivl om en maling kan bruges indendørs eller hvor sundhedsskadelig den egentlig er, kan du bruge MAL-koden som indikator. 
MAL-koden består af to tal, hvor desto højere tallet er, desto mere varsom bør du være. De første tal går fra 00 til 5 og definerer om malingen kan anvendes indendørs - heraf tallene 0, 1 eller 2. De sidste tal går fra 1 til 6 og definerer hvor sundhedsfarlig malingen er med kontakt med hud og øjne. Som eksempel, har Dekso en MAL-kode på: 00-1. Dette indikerer at Dekso i særdeleshed kan anvendes indendørs og er minimal sundhedsskadelig. 

Med sin stærke miljøprofil, som har udmærket sig med Svanemærket, er Dekso en mærkbar miljøvenlig vægmaling. Den skånsomme sammensætning med råvarer af høj kvalitet giver en maling, hvor risikoen for et sundhedskadeligt nærmiljø ikke bør give grund til bekymring. Du finder Dekso i forskellige størrelser, alt efter hvor meget du skal male, samt i uendelig mange farver og nuancer. Med sin ekstra gode dækkeevne, opnår du ensartede og vaskbare vægge. Hvis du skal male hjemmet, samt ønsker enten et ultramat eller halvblankt udtryk, er Dekso vægmalingen for dig. Skulle du være interesseret i vægge med struktur, så kan du finde alle mulighederne for strukturmaling her: Hvad er strukturmaling?.

 

Fryd din hverdag med farverige vægge fra Flügger

Med et farveunivers ud over det ordinære, bør du sagtens kunne finde præcis den farve og nuance, som du elsker og vil blive inspireret af hver eneste dag. Begynd med at vælge om væggen skal være mat eller halvblank. Efter kan du træde ind i en verden af farver, hvor dit valg er unikt og er en forlængelse af dig. Del ud af hvem du er med et farvevalg efter din smag, hvis du giver dig hen til det personlige og æstetiske udtryk. Du kan bestille en farveprøve hjem, så du kan opleve farven inden du beslutter dig. Når du er klar og fast besluttet på farven, kan du bestille maling og tilbehør hjem. Hvis du er i tvivl om hvordan man gør - kan du læse guides her på siden og ringe eller skrive til os. Vi er altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål eller undren. For maling er ikke bare maling.

 

Vi ønsker dig god arbejdslyst!