Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Kan man male ovenpå plastik?

Ja - du kan godt male ovenpå plastik, for plastik kan falme og blive medtaget med tiden, selvom det er et ufatteligt holdbart materiale. Vær opmærksom på at det kan være vanskeligt at male på plastik - så en reel anbefaling kan vi ikke give. Ikke desto mindre, kan det godt lade sig gøre, hvis man gør sig umagen værd. Bliv klogere på hvilken maling du skal bruge og fremgangsmåden.

Hvilken maling til plastik?

Der er et par ting, du skal overveje, når du vælger maling til plastik. Maling af plastik kan være en fantastisk måde at genoplive gamle møbler og indretning på. Typen af maling, overfladen, du maler, og de forhold, som den malede overflade vil blive udsat for, er alle vigtige faktorer. Vandbaseret maling er generelt det bedste valg til maling af plast. Den er nem at arbejde med og rengøre, og belaster ikke indeklimaet nævneværdigt som f.eks. oliebaseret maling. 

Hvis plastikken er glat, skal du slibe den først for at skabe en bedre vedhæftning for malingen. Hvis plastikken er alt for glat, kan du springe slibningen over og begynde grundingen. Endelig skal du overveje de forhold, som den malede overflade vil blive udsat for. Hvis den skal være udendørs og udsættes for direkte sollys, skal du vælge en maling, der er UV-resistent.

Når du maler plastik indendørs, anbefales Interior High Finish 20, som anvendes på træ, metal og plastik. Du får en ufattelig flot overflade med emaljeagtig karakter, som med sin slidstyrke kan klare brugsbetinget slid og rengøring. Dog bør du anvende en markant mere hårdfør maling til udendørs brug, hvor regn, sol og frost ikke må ødelægge malingen.

Sådan gør du - Indendørs plastik:

Inden du maler:

 • Det vigtigste er at starte med en ren overflade og bruge den rigtige type maling. Brug først et mildt rengøringsmiddel og en klud til at tørre plastikken af - som Fluren 37
 • Slib derefter overfladen let indtil du har skabt et glat underlag - gerne korn 120. Husk at tørre af for at fjerne slibestøv. 
 • Vi anbefaler at du bruger en hæftegrunder inden du maler for bedste vedhæftning. Påfør med pensel eller rulle og lad tørre i 12 timer. Vi anbefaler Interior Fix Primer på plastik. 

 

Påførsel af maling: 

 • Når overfladen er forberedt, kan du begynde at male. Påfør to jævne lag, og lad tørre i 6 timer, før du påfører det næste. Påfør med pensel eller malerrulle.
 • Når malingen er tør, kan du eventuelt forsegle den med en klar lak for at opnå ekstra beskyttelse - som Natural Wood.
 • Husk at lade malingen gennemhærde i 28 døgn inden du tager genstanden i daglig brug. 
 • OBS! Selvom malingen er vandbaseret, så bør udluftning undervejs altid være et minimum for bedste indeklimaforhold.

 

Male udendørs plastikmøbler?

Metalmaling er egnet til mere end metal, for udendørs plastik kan også have gavn af denne maling. Metalmaling fra Flügger er en holdbar maling, der bl.a. modstår falmning fra solen, og den kan nemt påføres med en pensel eller rulle. Hvis du vil give det en chance, så anvend vores Metal Pro i glans 30, som modstår al slags vejr og kan fås i mange farver og nuancer. Udover dens slidstyrke, så er den smudsafvisende og tåler brugsbetinget slid. 

Vær opmærksom på at plastik generelt er vanskeligt at male på, fordi malingen har svært ved at hæfte på overfladen. For især dette kommer til udtryk på udendørs plastik, som er udsat for vind og vejr. Derfor er det vigtigt, at du gør dig klart at nedenstående fremgangsmåde, tilnærmelsesvist kan anvendes på plastik. Dvs. at resultatet kan variere meget, fordi plasttypen også afgør hvorvidt malingen hæfter godt. Malingen kan skalle af med tiden, som dermed betyder at du selv må vurdere indsatsens bemyndigelse.

Husk at påføre to lag og vente med at tage møblet i brug efter fuld gennemhærdning på 28 dage. Sørg for at arbejde i et godt ventileret område, da malingsdampene kan være overvældende.

Sådan gør du - Udendørs plastik:

Inden du maler: 

 • For at forberede møblerne til maling skal du sørge for, at overfladen er ren og tør. Anvend helst en grundrens og klud - som Fluren 37.
 • Hvis det er nødvendigt, skal du slibe eventuelle ru områder ned.
 • Når overfladen er forberedt, skal du påføre en primer, der er beregnet til brug med metalmaling. Dette vil være med til at sikre, at malingen hæfter ordentligt på plastoverfladen. Anvend grunder beregnet til formålet - som Metal Pro Multiprimer.

 

Påførsel af maling:

 • Når primeren er tør, påføres et generøst lag metalmaling på møblet. 
 • Lad malingen tørre helt og gerne lade gennemhærde på 28 dage, før du tager møblerne i brug. Med den rette pleje vil dine nymalede møbler forblive flotte i mange år fremover.

 

Er laminat lavet af plastik?

Nej, ikke helt og aldeles - laminatmaterialer, som laminatlåger og laminatgulve er ikke fremstillet af plast, men derimod en masse sammenpresset træfibre. Dog er melamin ofte at finde ovenpå de harpiksimprægnerede træfibre. Med en efterfølgende sammenpresning og varmebehandling bliver laminatbunden fremstillet. Derefter består selve overfladen af et papir med mønster og en utrolig hårdfør film. 

Sådan gør du - Male på laminat

Metoden for maling af laminat, er dén samme som for indendørs plastik, hvor slibning og grunder er uundgåeligt - før du maler med Interior High Finish. Opnå gode resultater med maling fra Flügger - bestil i dag og få den inden for 0-3 hverdage.

 

Plastik er holdbart, men kan falme over tid

Du bør give plastoverflader i boligen en omgang maling fra Flügger. Vores brede udvalg sikrer at dit malerprojekt bliver en succeshistorie, som du kan nyde og dele med andre. For med kvalitetsmaling i en kaliber du finder hos Flügger, er man nødsaget til at knibe sig i armen. Farveuniverset giver dig utallige muligheder for at finde præcis den farve, som passer dig og din stil. Vi ved, at farvevalg er essentielt, som er årsagen til vores mange farver og nuancer. Med kyndig rådgivning og vidensdeling på Flügger.dk, er du klædt på til malerprojektet hver gang, når du nemt og hurtigt har modtaget din maling og tilbehør.

Bestil for mindst 499 kr. og opnå gratis levering. Vi pakker din maling hurtigt, for vi ved ventetid er svær, så du kan modtage din pakke inden for 0-3 dage. Vi leverer også samme dag, hvis du bor i Københavns- eller Aarhusområdet. Vi håber at du har mod på at igangsætte dit næste gør-det-selv projekt med Flügger lige ved hånden. Altid klar til at hjælpe dig! Slip dig løs og inspirationen kan vandre frit. Vi elsker farver!

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!