Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvad er strukturmaling? 

Man kan nemt blive træt af de glatte og hvide vægge i boligen. Overvej hvis væggen fik struktur med et levende og rustikt udtryk. Med strukturmaling, også kaldet sandmaling, kan du opnå et fantastisk og kruset udtryk. Faktisk kan du endda imitere pudsede vægge med sandmaling. Bliv din egen murermester med blot et penselstrøg. Nemmere bliver dét ikke! Find din variant herunder. 

Fin sandmaling - Sand

Fin sandmaling er en unik og inspirerende måde at give dit hjem mere personlighed. Denne type maling består af finere sandlignende partikler, som skaber et mere afdæmpet look. Den kan påføres med en malerrulle for et mere ensartet udseende eller med en facadepensel i tilfældige strøg for et mere levende udseende. Uanset hvad, er resultatet en utrolig givende måde at give dit hjem karakter på. Så hvis du er på udkig efter en unik og inspirerende måde at tilføre boligen liv, så overvej at prøve fin sandmaling.

Vores fineste variant, er Flügger Sand - Sandmaling, som bidrager med et finpudset udseende. Den er nem at arbejde med og påføres med en korthåret malerrulle. Den kan tones i massevis af farver, og er vores mest populære strukturmaling. Se evt. vores video for at få en idé om udtryk.

En smule grovere - Wall Structure 2 1/2

Vores anden variant, er en grovere sandmaling, som hedder Flügger Wall Structure 2 1/2. Med denne imiteres en klassisk finpudset væg. Du påfører malingen med en korthåret malerrulle og giver et fantastisk rustikt og sanseligt udtryk. En dekorativ sandmaling, der desværre ikke kan tones - men fås i hvid, og kan males over med almindelig farverig vægmaling.

Grov sandmaling - Wall Structure 1 1/2

Få det grovere udseende med Flügger Wall Structure 1 1/2. Se evt. video for bedre idé om grovheden. Grov sandmaling er den perfekte tilføjelse til ethvert hjem. Ikke alene giver den liv og dybde, men den er også perfekt, hvis du ønsker et moderne new-yorker udseende. Den tykke konsistens er overraskende nem at arbejde med, der påføres med almindelig korthåret malerrulle eller jumbopensel. Vær opmærksom på at den kun fås i hvid, men kan overmales med topmaling. Forkæl dig selv med Wall Structure 1 1/2, og fornem forskellen i dit hjem!

Hvorfor sandmaling?

Leder du efter en kreativ måde at tilføje lidt ekstra dimension og tekstur til dine vægge på? Flügger Sandmaling er den perfekte løsning! De tilsatte sandlignende partikler giver malingen struktur og et grovere udtryk, der kan tones i flere forskellige farver. Denne maling bliver mere og mere populær i dansk indretning pga. sit unikke look - men samtidig fordi malingen kan imitere pudsede vægge. Med et penselstrøg kan du være murermester hjemme i boligen, og opnå et new-yorker udseende. Den matte overflade og rustikke overflade fås nemt med blot en malerrulle. Opnå en boligindretning præget af masser af liv med et kruset udseende.

Malingens unikke evne til at efterligne pudsede overflader, gør at du kan færdiggøre pudsede vægge nemt. Dvs. at større huller på pudsede vægge kan spartles og overmales med sandmaling, der giver samme udseende. Derudover tilføjer sandmaling et strejf af nordisk minimalisme til ethvert rum. Uanset om du ønsker at tilføje lidt ekstra spræl til din boligindretning, opnå pudset udtryk eller blot ønsker at prøve noget nyt og anderledes, er Flügger Sandmaling en god mulighed for dig!

Sandmaling på badeværelset

Det kan være du ønsker en rå og pudset lignende væg ude på badeværelset, som udspringer af f.eks. en gipsspartlet væg. Du bør imidlertid være opmærksom på hvilken maling og hvilke materialer du anvender i badeværelset, da dette er et vådrum, som udsættes for store mængder fugt. Dermed er det essentielt at overveje om sandmaling kan anvendes i dette rum. Ofte er svaret, ja - så længe du ikke maler i vådrumzonen, altså i brusekabinen eller omkring badekarret. Det anbefales at du begynder med at male væggen med sandmaling, for efterfølgende at male med en såkaldt vådrumsmaling på mindst glans 20. Desto mere glans, desto mere fugtresistent og stærk er malingen, som nemlig er formålet i vådrumsomgivelser. Du maler 1 lag med sandmaling, og lader det tørre i 12 timer inden du overmaler med vådrumstopmaling. Hvis du afslutter med Flüggers Dekso 20 H2O opnås nemlig en modstandsdygtig overflade, som klarer rigelige mængder vand og slid.

Opnå pudset udseende med sandmaling

I mange år er maling med sand blevet karakteriseret som strukturmaling, fordi sandet bidrager til en dekorativ effekt med sit krusede udtryk. I dag tilsætter man sandlignende partikler, som giver den samme effektfulde fordeling. Du kan få en finkornet eller grovkornet struktur på dine vægge. Vores mest populære sandmaling kan fås i forskellige farver, hvorimod vores resterende grovere udvalg  kun fås i hvid. Tværtimod kan du overmale sandmaling i præcis den farve du ønsker. 

 

Sandmaling kan også imitere pudsede overflader, hvor nyetableret væg, efter en fjernet dør eller et vindue, ikke skal stå i vejen for resten af den pudsede væg. For hvis du påfører sandmaling med fin struktur, opnår du et ensartet udtryk som falder sammen med resten af væggen. Så smid trygt en sandmaling i kurven til dit næste gør-det-selv-projekt.

Strukturmaling - Kort fortalt

Den klassiske strukturmaling er kendetegnet ved at et materiale er blandet sammen med malingen for at opnå tekstur. Materialer som sand og kalk er ofte at finde for at give denne effekt. Mange er fascinerede af udtrykket, hvor det rustikke og changerende giver mere liv i boligen. I kombination med det rå og upolerede, som minder om det moderne industrielle eller populære new-yorker udseende.

Med andre ord opnår du en tekstureret, tredimensionel overflade på vægge og lofter. Den kan fås i en række forskellige farver og kan bruges til at skabe interessante visuelle effekter. Strukturmaling kan påføres med pensel, rulle eller sprøjte. Når man påfører strukturmaling, er det vigtigt at anvende den rette teknik for at udtryk bliver som du ønsker det. Det er ofte en sanselig oplevelse, når du fryder boligen med strukturmaling, som sandmaling. Bliv klogere på egenskaber og metode herunder.

Guide - Sådan maler du med sandmaling

 

Forberedelse:

- Inden du maler med sandmaling, skal du sikre dig at bunden er ensartet, tør og ren. Hvis dette ikke er tilfældet, så bør du rense med en grundrens, som Fluren 37, hvor du skrubber med en svamp og tørrer med klud. 

- Når væggen er skyllet efter med vand eller en fugtig opvredet klud, så bør overfladen undersøges for huller og revner. Du bør blot udbedre disse med spartelmasse, hvorefter at du slipper ujævnheder væk, når spartlen er tørret fuldstændig. 

Når du maler:

- Nu er du klar til at male. Anvend en 15-20 cm korthåret malerrulle.

- Sandmalingens tykkere konsistens kræver, at den rulles godt og bredt ud for at opnå det bedste resultat. Mal altid vådt-i-vådt for det bedste slutresultat, altså kun oveni det forinden malede. 

- Når den er påført i 1-2 lag, tørrer den til en pæn mat finish med subtile variationer i nuancen. Ofte er 1 lag nok, men vi anbefaler altid 2 lag for bedste dækning. Vær opmærksom på tørretiderne mellem lagene, som ofte er 5-6 timer. Hvis du skal male over med en almindelig vægmaling, er et enkelt lag tilstrækkeligt. Efter maling, så bør væggen ikke belastes før at malingen er gennemhærdet. Følg anvisninger på produktets information. 

Køb sandmaling hos Flügger

Find din sandmaling hos Flügger. Forestil dig at vågne op til et mesterværk af farver og struktur i præcis den farve, du ønsker. Om du har brug for hvid eller farverig maling, så har Flügger kompromisløse og kvalitetssikrede produkter til ethvert dekorativt formål i boligen. Du finder maling, indfarvet spartel, tapeter og alt dét som blot skal høre med for et perfekt resultat. Kom igang med at få struktur ind i din indretning, sågar kan du blive murermester for en dag. Imitér de pudsede vægge med sandmaling. Læg din yndlingsfarve i kurven og få den sendt hjem til dig indenfor 0-3 hverdage. Køb for mere end 499 kr. og spar leveringen.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!