Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan giver du dit træværk ren kærlighed

 

Tjek vejrudsigten

Du ved garanteret, at træbeskyttelse kræver tørvejr – men du behøver ikke vente til en varm sommerdag. Kan du tørre tøj på tørresnoren, kan du træbeskytte. Faktisk skal det bare være mindst fem grader varmt – og klart vejr.

 

Rent træværk er glad træværk

Det er fristende at komme hurtigt i gang med at dyppe penslen, uanset overfladen. Men vi kan ikke anbefale det. Maler du direkte på en støvet, snavset eller afskallet overflade, nedsætter du holdbarheden af træbeskyttelsen og skal male igen oftere. Så sørg for at behandle overfladen med en god facadevask (sådan én sælger Flügger tilfældigvis) og eventuelt lidt sandpapir, inden du gør andet. Har træværket alger, så brug desuden en algefjerner (dén har vi også på hylden).

 

Er der grund til at grunde?

Hvis dit arbejde skal holde længst muligt, er det en god idé at bruge en grunder, inden du maler. Grunderen beskytter mod råd og svamp – og hjælper desuden træbeskyttelsen med at sidde bedre fast. Nogle træsorter er beskyttet mod råd og svamp fra naturens hånd og skal derfor ikke grundes. Spørg i din Flügger-butik, hvis du er i tvivl.

 

Bag enhver god træbeskyttelse er en perfekt pensel

Du kender sikkert én, der har oplevet at malingen løber eller bliver ujævnt fordelt. Bruger du en pensel i cirka samme bredde som brædderne – og maler i længderetningen – undgår du den slags. Du kan selvfølgelig også bruge en rulle til større overflader – men brug altid en pensel til allersidst, så træbeskyttelsen trænger helt ind i træet.

 

Rent træværk er glad træværk

Ja ja, vi ved det godt – det har vi sagt én gang. Men vidste du, at rengøring ikke kun er en god idé, lige før du skal træbeskytte? Støv og snavs, der får lov at sidde, tiltrækker nemlig dug og fugt – som trænger ind og nedbryder træet. Så hvis du med et-to års mellemrum gør dit træværk grundigt rent med et egnet rengøringsprodukt, kan du både shine træet op og forlænge malingens holdbarhed.

 

Vidste du…

…at du nemt kan tjekke, om dit træværk er klar til at blive malet? Tryk et stykke gaffatape fast på træet, træk tapen af i et hurtigt ryk og tjek, om der sidder løs maling på tapen. Gør der det, må du i gang med sandpapiret igen.

Se vores store udvalg af træbeskyttelse