Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Sådan maler du din carport

Hvis du pønser på at give carporten et nyt look, bør du læse med her. En carport kan være en kanonflot tilføjelse til din bolig, og et nyttigt halvtag til din bil, hvis du ikke ejer en garage. Ved at friske carporten op med lidt maling, får du ikke kun en nydelig facade - du beskytter samtidig carportens trækonstruktion mod forrådnelse, svampeangreb og alger. På den måde kan du trygt (og med god samvittighed) lade bilen stå under carportens overdækning. Sørger du for at vedligeholde carporten med jævne mellemrum, giver du den de bedste forudsætninger for at holde i mange år fremover.

Vælg den rigtige farve til carporten

Når du skal male din carport, vil der med stor sandsynlighed dukke et spørgsmål op med det samme: hvilken farve skal jeg vælge til carporten? Svaret er faktisk alt andet end kompliceret. Det er nemlig udelukkende et spørgsmål, der kredser om dine egne præferencer. En god idé kan være at tage afsæt i husets maling. Måske er der allerede en dominerende farve på din grund, som kan overføres til carporten? I så fald er det i hvert fald altid sikkert at gå med de matchende farver.

Du kan selvfølgelig også vælge en farve, der står i skarp kontrast til resten af grunden. På den måde sikrer du dig, at der bliver lagt mærke til de forskellige dele af grunden, samtidig med at du undgår for stor ensformighed i det samlede udtryk. Samtidig er der også et pragmatisk aspekt at tage stilling til, når du skal vælge en farve. En mørk farve gør det svære for naturelementer (svampe, alger, fedt, etc.) at ødelægge carportens æstetiske udtryk og særligt om efteråret, hvor vejrforholdene for alvor kan tære på den blottede carport, kan man som ejer af en carport blive glad for den sorte nuance. Omvendt ser en velplejet carport i lyse eller hvide farver også vældig flot ud, så her spiller dine egne præferencer igen ind.

Sådan vælger du den rette maling til carporten

Træbeskyttelse er det foretrukne produkt til maling af carporten. Her anbefaler vi vores Wood Tex-produkter, som fås i to overordnede varianter, nemlig vandbaseret og oliebaseret. Forskellen er faktisk ganske simpel.

  • En vandbaseret træbeskyttelse bruges til ubehandlet træ og sundt træværk, der er tidligere er behandlet. Den er også let at arbejde med, og er derfor et særdeles populært produkt.
  • En oliebaseret træbeskyttelse kan med fordel vælges til ældre og vejrbidt træværk. Den oliebaserede træbeskyttelse beskytter effektivt træet og forlænger samtidig dets levetid.

Du kan også få en transparent træbeskyttelse, som enten vil være olie- eller vandbaseret, og her vil du kunne nyde træets oprindelige struktur, årer og glød i stedet for en given farve. Vær desuden opmærksom på at du sagtens kan male over oliebaseret træbeskyttelse med vandbaseret træbeskyttelse - men ikke omvendt.

Når du skal male din carport med træbeskyttelse, er det vigtigt, at træet er tørret igennem. Det kan derfor være en fordel at behandle træværket udendørs i sensommeren, da træet med stor sandsynlighed er blevet tørt sommeren igennem. Når du maler carporten, er det også vigtigt, at der ikke er lovet regn de kommende dage. Læs mere om fugt og optimale vejrforhold her.

Sådan maler du din carport - Guide

Herunder får du en gør-det-selv-guide, som du kan følge, hvis du skal male carporten.

  • Første trin er: Mål tilstedeværelsen af fugt i træværket ved hjælp af en fugtmåler. Fugten i træet må ikke overstige 15% +/- 3%. Find fugtmåler hos dit lokale byggemarked. 
  • Rens træværket med Flügger Facade Clean. Se evt. vores videoguide om rengøring af træværk.
  • Skrab løs maling af med en spartel og slib overfladen med sandpapir.
  • Hvis overfladen er tidligere malet med heldækkende træbeskyttelse, skal du grunde bart træ med grundmaling, fx Flügger 02 Wood Tex Grundmaling, som bidrager til at slutmalingen vedhæfter bedre. 
  • Vælg en farve – tag eventuelt springet og forsøg dig med en helt ny farve i forhold til den eksisterende. Bliv inspireret i vores store farveunivers.
  • Brug ikke for små pensler til påføring af træbeskyttelsen, vælg gerne en pensel, der  er ca. samme bredde som brædderne – det giver et flot resultat (evt. en facadepensel).

Mal 2-3 brædder ad gangen fra top til bund – se vores videoguide om maling af træværk

Køb maling til din carport hos Flügger

Køb træbeskyttelsen til din carport hos Flügger. Vælg mellem oliebaseret og vandbaseret. Transparent og farvetonet træbeskyttelse til din carport eller hus. Uanset dit behov, vil vi gøre vores ypperste for at imødekomme det. Bestiller du for over 499 kr., er fragten gratis. Med Flügger kommer du sikkert i land med dit malerprojekt.

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!